Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik legyen, törzskönyves...

Melyik legyen, törzskönyves fajtatiszta vagy keverék szaporító kutya?

Figyelt kérdés

Nem kell el ismételgetni a szokásos dolgokat, mert jelenleg is mentek kutyákat, de sajnos olyan tapasztalataim vannak, a fajtatiszta törzskönyves kutyákról, hogy hajlamosabbak tényleg betegesebbek lenni.

Míg nekem is keverék kutyám van, németjuhász, de ő még sem betegeskedik, mint például a szomszédunkban lévő berni pásztor kutyus, aki törzskönyves, stb.. és úgy 2 hete majdnem megfulladt, mert annyira rátört a párzási időszak, hogy újra kellett éleszteni.

+Megevett valamit az utcán, 3 napig alig bírt járni. Együtt szoktunk sétálni velük, a saját kutyámmal, és néha mikor nem figyelek ő is vesz fel dolgokat a szájába, de én mondom nektek semmi baja!

De mivel egyedül van a kutyusom, ezért szeretnék neki egy játszótársat, aki kis termetű lenne, de a második kérdésem inkább ehhez kapcsolódik, hogy válasszak-e egy törzskönyves, kiskutyát ( yorki, havanese, stb ), vagy egy keveréket, de több helyen olvasom, hogy havanese és yorki mix kiskutyák 30.000FT ( meg a kis f*szomat ), pedig tudom, hogy az már nem fajtatiszta hanem keverék, de dühitő ilyeneket olvasni, pedig azokat ingyen kéne adniuk.

Hol találhatnék kistermetű kiskutyát?

menhelyet nézegetem, de nem találok olyan jellegűt, mint a havanese vagy a yorki.

2013. máj. 21. 08:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Fajtamentok???

Sajnos a szaporitok raereztek a dologra es tenyleg felhaborito mennyit elkernek egy olyan kolyokert akirol a fajtajan es ivaran kivul semmit nem tudnak.idegbeteg,elkorcsosult fajtat arulnak de mindegy.

Hat ha nem akarsz ennyit kiadni egy kutyaert a fajtamentokon vagy menhelyen kivul nincs mas otletem.szaporitok ingyen soha nem fognak kutyat ajandekozni

2013. máj. 21. 08:18
 2/9 A kérdező kommentje:

Fajtatisztát azért nem szeretnék, mert hajlamosabbak betegeskedni, viszont az sem tántorítana el, hogy megmentsek egyet menhelyről, csak azok nem olyan szépek, nekem kicsit azért számít a külső jegye a kutyusnak. Mert lehet egy keverék is szép 

Igazából ,yorki, havanese és spicc keverék kutyusok érdekelnének, de ha találok is szépen, meg jót azok meg már 7-8 évesek. S nem szeretnék tőle "hamar" megválni. (öregkor)

2013. máj. 21. 08:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez így elég kusza történet. A "párzási időszaktól" nem fullad meg egy kutya se. Az se a fajtatisztaság számlájára írható, hogy felzabál valamit az utcán. Ezek csak kifogások. Ha ellenérzéseid vannak a fajtatiszta kutyákkal kapcsolatban, akkor ne a mi véleményünket kérdezd, hanem cselekedj a saját meggyőződésed szerint és fogadj be egy gazdátlan keverék kutyát!
2013. máj. 21. 08:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én fajtamentőktől fogadtam be egy törpeuszkárt. A pontos korát nem tudni, 3 és 7 év között mindent mondtak már rá a dokik. A fajtamentőktől úgy kaptam, hogy 6 éves, de ez nem tántorított el, hiszen még akár 10 évig is velem lehet. Vannak olyan fajták, akiknek 10 év alatt van a várható élettartama, mégis sokan tartják őket. És az idős kutyusoknak is szükségük van gazdára!
2013. máj. 21. 08:39
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Te komolyan kutyát mentesz ilyen hozzáállással? Azt mondod, ha menhelyi csúnya? Ásd el magad inkább!
2013. máj. 21. 09:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Annak amit leírtál semmi köze a fajtatisztasághoz... keverék kutya ugyanúgy fel zabálhat valamit az utcán és érhetik balesetek vagy kaphat el fertőzést, már megbocsáss de ez ostobaság

Ha annyira nem akarsz fajtatiszta kutyát akkor marad a menhely meg a fajtamentés

2013. máj. 21. 09:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

fogadj be akkor egy felnőttet. sokan nem menhelyre dugják a megunt kutyát, hanem elajándékozzák. Tele van egy forintos kutyával az expressz és a hasonló oldalak. ő például egész édes és kis termetű [link]

Igaz nem yorki, de pici és ha neked van türelmed a több mit 10 oldalnyi kutyához, akkor lehet, hogy sikerrel jársz

2013. máj. 21. 09:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy ivaros egy kutya és szenved tőle párzási időszakban, nem a fajta hibája, mint ahogyan az sem, hogy feleszik valamit, ami akár mérgező is lehetett. Mindez a te kutyáddal is megtörténhetett volna.

Ha nincs keretem kennelből való kutyára, akkor mentek egyet.

Menhelyen valóban sok a bozontos-borzas kutyus (legalábbis ami itt van) ami megjelenésében így nem annyira vonzó, de nyírd meg és láss csodát!

2013. máj. 21. 10:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább vegyél kaktuszt.
2013. máj. 21. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!