Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatásnál kötelező a...

Kutyasétáltatásnál kötelező a póráz? Lakott területen.

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező.
2010. febr. 19. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ez kutyától is függ úgymond mert kötelező de ha a kutya a légynek se árt akkor szerintem nincs értelme aggódni
2010. febr. 19. 20:19
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Nekem golden retrieverem van ők nagyon okos kutyák neki megvan tanítva h mellettem megy vagy max 1 méterre. De egyébként kötelező! Faluban vagy városban laksz? Ha faluba laksz elengedheted, de ügyelj a biztonságára.

2010. febr. 19. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Kötelezö.

Meg akkor is, ha a legynek sem art. Ezt ugyanis csak a gazdaja tudhatja rola, masok viszont, akik nem ismerik a kutyat szemelyesen, azok nem.

Es az nem eleg, hogy a gazdaja ramondja a kutyara, hogy a legynek sem art, meg akkor sem, ha tenyleg igy van. Szerintem sok gazda ismerte mar felre a kutyajat.

Raadasul mas emberekbol is gyuloletet valt ki egy poraz nelkul tomegben setaltatott kutya.

A kutyanak egyaltalan nem rossz, ha porazon van, hacsak nem fojtogatjak egesz uton. Ha a kutya olyan jol nevelt, hogy a gazdija mellett setal, akkor a poraz is lazan allhat.

Ha pedig jatekido van, akkor parkba kell vinni, ahol szaladgalhat, mert tavol van az autoktol.

2010. febr. 19. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Kötelező. A közterületesek büntethetnek érte és szoktak is. Ugyanígy azért is büntethetnek, ha nincs szájkosár a kutyán vagy nem szeded össze a kakit. Elengedni csak a futtatóban szabad. Mi elengedjük a parkban - ahogy mások is -, mert ott nem járnak a közterületesek :-)))
2010. febr. 19. 23:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem az okoz gondot,hogy az egyedül kóborló kutyákról az ember nem tud semmit.Az enyém mindig pórázon van,de sajna megugatja a feltűnő kutyák némelyikét.Nem tudhatom,a másik meddig tűri...Most kezdtem leszoktatni az ugatásról...Faluban lakom,és itt nem ellenőrzi senki a kóbor kutyákat,vagy a póráz nélkül sétáltató gazdikat.
2010. febr. 20. 08:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Kötelező, kivéve a kutyafuttatókon.
2010. febr. 20. 09:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Kötelező, mint ahogy már azt többen írták. Az én kutyám is tud póráz nélkül sétálni, és mi is falun lakunk.

Csak olyan helyen veszem le róla, ahol csak mi vagyunk. Utcán, vagy egyébként emberek közt mindig ráteszem a pórázt, lazán. Így mások látják, hogy van, végszükség esetén pedig az is használ. Soha nem lehet tudni, hogy mikor bukkan fel egy cica, vagy bármi csalogató.

2010. febr. 20. 12:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes lenne bejelenteni az önkormányzatnál?
2010. febr. 21. 08:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Kötelező

Igaz én az én kutyámat kb 6 hónapig póráz nélkül hordtam mert belefáradtam hetente új pórázt venni (mindig elszakította amikor elvittem sétálni) de itt senki nem látta, de mostmár viszem városba is gyakrabban így beszereztünk 1 nromálisbab pórázt ami eddig bírja :D

2010. febr. 21. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!