Ti mt gondoltok a Jack russelről?
A legizgágább terrier, akiket ismerek többnyire bepörgött egyedek, akik semmivel a világon nem foglalkoznak, csak a labdával.
Csak keménykezű, atléta hajlamokkal megáldott gazdinak való!
én láttam egyszer munka közben kettőt.
bevitték őket az istállóba,felemelték mozgatták a szalmát és ezek a jr-ek úgy bepörögtek,mint a duracel nyuszi.
halomra öltek negyed óra alatt vagy 30 patkányt.
ilyen vagy hasonló célokra a legjobb kutya fajta ami létezik.
házi kedvencnek viszont én nem tartanám.
házi kutyának a nyugisabb fajtákat kedvelem.
Kis mérete miatt rengetegen tartanak a környékünkön (Budapest belváros, pff....) ilyen fajtát.
2 verzió van. Vagy élénk és barátságos vagy pörgős és majd kifordul a száján. Semmiképpen sem gazdi után lustán totyogós fajta, ezek aktív, nagyon sportos kutyák!
Mint minden terrier, hamar begerjednek ha testhez álló feladatot kapnak (akár klikkerezés, akár galambkergetés, akár ásás...), de tényleg, mint a Duracell nyuszi!
Egy ilyen kutyával menni kell, mozgatni kell, rengeteget kell tanítani és ismételtetni vele a dolgokat, nagyon, hmm...erősek az ösztöneik (pl. ha kiszúr magának egy mókust és utána iramodik elég nehéz lehet kizökkenteni).
Határozott, karakán gazdi mellé való kis energiabombák.
Engem egy jack russel-bullterrier (?) keverékkel "áldott" meg a sors (mikor örökbe fogadtuk semmire nem hasonlított, csak utána kezdett érdekes formát ölteni :D) és bizony rengeteget kellett hozzá tanulnom nekem is, hiába volt már előtte kutyám. Vele minden nap sokat kell menni, bandázni kell engedni és baromi szigorúan fogni (ha rajta múlna, már nem lenne egyetlen galamb sem a kerületben)...
Légy falkavezér és a leghiperaktívabb kutyát is kezelni tudod. Ehhez viszont tanulnod kell és azt ajánlom, keress a közelben jack-es gazdit. Kérd meg, hogy csatlakozhatsz e a sétához, labdázáshoz. Ismerd meg közelről, milyen a temperamentuma.
Persze minden kutya más és más, ismertem olyan russellt, aki alig várta, h egy helyben legyen, rögtön lefeküdt pihenni :) persze ebből van a kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!