Miért találják sokan feleslegesnek a kutyaovit?
Én nem tartom annak, de gondolom azért nem járnak oda sokan, mert:
- Nem akarnak erre is költeni.
- Úgy gondolják ők is tudnak kutyákat/kölyköket találni a környéken, akikkel lehet szocializálni az ő csemetéjüket.
- Remélem nem, de lesz.rják, hogy a kutyát nevelni is kell, meg szocializálni.
-Mert megtudják (vagy ezt hiszik) tanítani az alapokat a kutyának otthon is.
- Esetleg azt sem tudják, hogy ilyen létezik, vagy annyira vidéken laknak, hogy 1,5 órát kellene kocsikázni vagy buszozni a következő oviig.
- Egyszerű emberek, akiknek az ilyen dolgok nem fontosak, náluk a kutya csak egy tárgy, aki patkányokat fog és távoltartja a hívatlan vendégeket. :(
Bocsánat, nem okosabb, szófogadóbb. Van különbség :)
Hogy ne csak offoljak. Nekünk 7 kg-os tibeti spánielünk van, nagyon okos, de nagyon fegyelmezetlen. Pl. Pórázon azt mondom, Vársz, megáll, megvár, még póráz nélkül is megteszi járda szélén, van, hogy le is ül. Ezt is tanítottam neki. Ért mindent, csak le..sz.rja. De amint kutyát lát, már nem fogad szót.
Annó úgy voltunk vele, hogy jaj de cuki, alig fél kg, elbírunk vele. Ja, csak nem gondoltunk bele, mi lesz később. Most is elbírunk vele, csak nem fogad szót, őt is és minket is megkímélne sok idegeskedéstől. :)
Megmondtam a férjemnek, hogy ha legközelebb lesz kutyánk, még ha egy 2 kg-os kis szobacirkáló lesz, elvisszük :) Mert igenis fontos, hogy legalább az alapokat megtanulja :)
Bár van egy bácsi a környéken, a második rotiját neveli, kb. 7 hónapos a mostani, és úgy sétál mellette, mint egy tündér póráz nélkül. Aki így ért a kutyákhoz, annak valóban nem fontos, de én nem vagyok ilyen penge :)
Szerintem nagyon is hasznos, főleg akkor ha valaki abszolute kezdő kutyás.
Vannak akik nem tudják megoldani a társas érintkezést - kutyák közötti szocializáció- nem tudják megítélni a kutyájuk viselkedését, stb. azoknak remek dolog.
Vannak bevállalósabbak akik önmaguk tanítják nevelik a kutyát többnyire jó eredménnyel, és a fenti igényeket is meg tudják oldani.
Aki szerint felesleges az khm. kissé csőlátású, vagy öntelt hólyag:)
Én magam neveltem a kutyám, de jelzem szerencsére nem volt nehéz dolgom vele.
Ha valaki eljut odáig, hogy elviszi a kutyáját oviba - is - az már egészen jó úton halad a felelős kutyagazdiként is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!