Sokan miért választanak kertes házba olyan kutyát, ami semmi házőrző tevékenységet nem lát el és arra nem is alkalmas?
Minek a hazorzo? Ha valaki nagyon be akar torni, 5 perc artalmatlanitani a kutyat. Mereg, paprikaspray... a lehetosegek szama vegtelen. Ha nagyon felek a betoroktol, bekottetek egy riasztorendszert, olcsobb, mint egy kutya. Ha tetszik egy fajta, nem azert tetszik, mert szetszedi a betorot. A kutyak 90%-at nem azert tartjak, mert barmi ertelme van azon kivul, hogy szereto tars. Es pl az emlitett golden kituno valasztas kisgyerekek melle, mig egy kaukazusi kevesbe.
Azok a kutyak, amik igazan alkalmasak hazorzesre, tapasztalt, kemenykezu gazdat igenyelnek. Nem valok mindenkinek.
Mondjuk mert nem akarnak házőrzőt? Ez megfordult már a fejedben?
Aki meg goldent vesz és utána csodálkozik, hogy nem őrzi a házat, pedig ő azt várta, az h*lye és így járt. De nehogymár ne tarthassak akármilyen kutyát, csak mert kertesházban élek!
Azért, mert nem érdekel a házőrzés. A betörők ellen _biztosítással_ lehet a legolcsóbban és leghatékonyabban védekezni, nem kutyával. Mérgezés, satöbbi, ahogy fentebb is említették. Én annak örülök, hogy a kutyám mindenkivel haverkodik, idegen emberrel, kutyával egyaránt barátságos, engem ez sokkal jobban érdekel, mint az, hogy tíz évente egyszer betörnek-e hozzám, amit esetleg meg se akadályozna a kutya.
Ja, tudom, a labrador "mindenki kutyája", ezt itt olvasom mindig, hát én pont ezt szeretem benne a legjobban :) Hogy például ma este is eljátszott egy tök ismeretlen enyhe értelmi fogyatékos kisfiúval, akivel séta közben találkoztunk. Hogy a szomszéd kisfiúnak kulcsot adtam a kertkapuhoz, hogy átjöhessen játszani vele. A szembeszomszédomnak is, aki a goldieját szokta néha áthozni. Hogy a másfél éves unokahúgom kézből eteti almával. Hogy egy több családdal közös túrán egyszerre 3-4 gyerek is nyúzhatja és akkor is kiegyensúlyozott és barátságos marad és pár perc után az a kisfiú is magától odamegy hozzá megsimogatni, aki fél a kutyáktól. Satöbbi. Persze én elfogadom, hogy eltérőek az igények, de fogadja el más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!