Ha a kutyámat kiviszem a városba sétálni az tuti hogy legalább egy ember megkérdezi hogy meg szabad e simogatni de van aki hozzám se szól egyből a kutyámra ugrik. Ez normális szerintetek?
Én az agyatlan anyukáktól vagyok eldurranva, akik hátulról ráküldik a pici totyogó porontyaikat a kutyáimra, anélkül, hogy megkérdeznének engem előtte. Az egyik kutyám jó fej, de a másik nincs hozzászokva a gyerekekhez és amúgy is bizalmatlan. Ha meg a kölkök rámarkolnak valami olyan helyen, ahol nem kéne, és akár csak odamordul vagy fellöki őket, én leszek a rohadt felelőtlen mocsok.
Én sem állok szívesen szóba idegenekkel, de ha már megengedem, hogy megsimogassák a kutyáimat, akkor az a MINIMUM, hogy előtte tisztességtudóan megkérdezze, hogy megteheti-e, és hogy (legalább látszólag) legyen beszámítható és legyen a cselekedetei tudatában, ergo nem részeg, nem értelmi fogyatékos, nem pici gyerek és nem falkába verődött ostoba tinédzser.
Nagyvárosba lakunk külföldön. Metrón villamoson rendszeresen simogatták letámadták a kölyökkutyát aki látszólag először félt utána hozzászokott de nem szerette. Illetve sokszor olyan emberek is nyöszörgették akik egyáltalán nem voltak szimpatikusak egyikünknek sem.
Hiába szóltam, hogy hagyják békén a kutyát volt precedens hogy le kellett szállnom vagy el kellett onnan ülnöm! Megoldás a kutya unszimpatikussá tétele lett úgy, hogy azt a kutya élvezze. Hát parancsszóra megtanult nyálfröcsögve vicsorítani. Neki ez játék..mint a pacsi és nem agresszio de a sok mafla nyilván nem érti hogy a kutya játékra hívóan farokcsóva közben nyálaz fröcsögve vicsorog...amíg meg nem köszönöm neki 😄 2-3 délutánt vett igénybe a művelet de megérte!!! Ha szimpatikus a fazon engedem simizni ha nem akkor "mérges vagy?"...és tadaaa megoldva!!
Ezt a "mérges vagy"-ot hogy tanítottad meg?
Egyébként erre a problémára elvileg a sárga masni /jelölés a hivatalos megoldás, ha anyuka odaküldi a gyerekét mondhatod hogy elnézést anyuka, az a sárga bizge azért van a kutyán mert őt nem szabad simogatni. Mert, teszemazt, egy beteg kisfiú a gazdája és nem szeretnéd minden nap füröszteni mielőtt a kisfiú hozzáér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!