Mit tegyek ha sétálok a kutyámmal és megtámad minket egy másik kutya?
feléd szaladt , vagy a kutyád felé ??
ez nem kutyatámadás volt !
a kutyád úgy reagált ahogy kellett, neki !
a kutyák ,ha találkoznak egyértelmű jelzéseket adnak !!
ezeket a jelzéseket minden kutyásnak ismernie kellene, már csak azért is mert több helyen tanítják , pl: kutyaiskolában.
a kutyák a legritkább esetben támadják meg az embert ( a gyerekeket sokkal többször, de nem azért mert támadnak, hanem mert egyszerűen zavarja a kutyát a hangos gyerek, és rendre akarja tanítani,ami aztán rosszul sül el.)
de ez a gazdák hibája, hiszen a rangsorban a gyerek a kutya alatt van és így a kutya feljogosítva érzi magát az alacsonyabb rangú rendszabályozására )
a falkában ( családban a leggyakoribb a harapás ).
a te esetedben nem ez van.
a kutyák ha szabadon vannak, és úgy találkoznak, szinte soha nem harcolnak !! pár másodperc alatt eldöntik, hogy ki a vezér .
de ha az egyik szabadon van a másik pórázon ,úgy sokkal nagyobb az esély a támadás kiváltására .
javaslom, máskor engedd el a pórázt,és bízd a kutyára .
sok-sok kis testű kutyát tartó séta közben felemeli,vagy félrerángatja a saját ugató-morgó-acsarkodó kedvencét, ha egy nagyobb kutya jön arra ( pórázon )!
ez azt jelenti, hogy fogalmuk sincs a kutyák viselkedéséről !!
egy jól szocializált kutya soha nem támad egy másikra .
a póráz korlátozza a kutyát , persze nem tudod elengedni forgalmas helyen ,vagy ahol sok a gyerek , de ezeket a helyzeteket is könnyebben kezeled, ha egy kicsit utánanézel !
csak az van, hogy konyu ezt igy elolvasni meg leirni....
mert ne lenne tamadas, ha egy nagy kutya neked szalad?!
epp ugy lehet, csak pont nemharap meg! nemuszaj megharapnia ahhoz, hogy tamadas legyen! nekem az a kutya nemvolt tanitva, csak hamissagra, mert sokan vannak a falunkban, akik jarnak lopni a portakra, es nekunk joforman mindenunk kint van. muszaj voltam megtanitani, hogy barmilyen esetben legyen hamis. az rendben van, hogy nemlehet elengedni, nemis szoktam, csak porazon, vagy kiviszem a mezore, es ott elengedem.
meg meg anyi, hogy nem minden kutya szagolja egymast - a legtobben igen - de az enyem mar verekedett ossze kutyaval, es egyaltalan nemszagolta a masikat, hanem elszakitotta a porazt, es odaszaladt hozza. a masik nemnagyon felt, de az enyem rogton nekiugrott, es a nyakanal fogta razta mint a rongyot.
a baj ebben csak anyi volt, hogy latta a gazdija, es kelletet fizetni birsagot, de amugy semmi komoly nemvolt, mert az ove sem volt fajtiszta kutya.
ugyhogy az nemindenkinel van ugy ahogy eppen irod!
az csak a kiskutyaknal meg a socializalt, nem hamis kutyaknal van ugy, hogy megszagolgassak egymast, de nem tamadnak!
Tudom, mert en kutyakon nottem fel, es mar lassan7eve tanulok roluk es keresem a valaszokat a kerdeseimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!