Hogyan szoktathatnám le a kutyát az új kanapéról?
Vettunk egy új, nagy kanapét és nem szeretném, hogy a kutya erre is felugorjon, ott aludjon éjszaka/napközben, amikor nem vagyunk otthon.
Igazából a kutya nem az enyém, hanem páromé. Ö azt mondta, próbáljam meg, mivel a kutya tudja, hogy én is parancsolok neki és el is fogadja az utasításaimat.
Szóval a régi, kicsi kanapén a kutya szabadon "garázdálkodott", ott aludt éjszaka, tele volt mindig kutyaszörrel (mert folyamatosan vedlik, pedig rövidszöru) és amikor elmentunk onnan egyböl elfoglalta. Ha elmentunk pl. a városba, akkor is ott töltötte az idöt.
Most ezen szeretnék változtatni és letiltani az új kanapéról. A régi kanapét megtartjuk, pont miatta, csak átraktuk a nappaliból a "dolgozó szobába", mert ott már nincs hely.
Szóval, hogyan tudnám leszoktatni? Hogy ezentúl ne menjen fel, még akkor sem, amikor mi nem vagyunk otthon.
Hirtelen, egyik napról a másikra tiltsam le? Vagy fokozatosan?
Köszönöm a tanácsokat elöre is!
A nappaliba bejöhet, amikor ott vagyunk, de nem a kanapéra.
Amúgy "megtalálta a dolgozóban" a kanapéját, délután ott aludt.
Van neki direkt kutyáknak szánt "ágya", de az istenért nem megy rá.
Viszont éjszaka felment a kanapéra, láttuk a szörnyomokat és hajnalban, amikor kimentem a konyhába, rajtakaptam és lezavartam. Szóval ez probléma lesz, illetve amikor mindegyikunk elmegy itthonról. Erre még nem találtunk megoldás, addig amíg le nem szokik a kanapéról. Ötletek erre esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!