Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktathatnám le a...

Hogyan szoktathatnám le a kutyámat arról, hogy felugráljon az ágyra?

Figyelt kérdés

2014. jan. 15. 14:43
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Amikor felugrik, akkor mindenféle kommentár és tiltószó vagy magyarázat NÉLKÜL, ABBAN A PILLANATBAN lerúgod az ágyról. Addig csinálod míg próbálkozik.
2014. jan. 15. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Amikor pici volt, és kezdett felkapaszkodni, akkor rászóltam hogy lefelé és szépen lepakoltam a tappancsait a földre. Később ha felment, akkor ugyancsak lefelével megfogtam a nyakánál (otthon nincs nyakörv rajta) és letessékeltem. Nagyon hamar rájön, hogy oda nem mehet. Nálunk a kanapéra felmehet, a fotelbe azonban nem. Az ágyra csak engedéllyel. Nagyon jól tudja, hova mehet hova nem.
2014. jan. 15. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló módszere a macskánál is működik!
2014. jan. 15. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Amikor nem vagy ott zárd ki a hálószobából, hogy ne legyen lehetősége úgy felugrani, hogy nem veszed észre.

Amikor viszont ott vagy és ő is bent lehet a szobában minden egyéb kommentár nélkül használd a nyomatékos "NEM!"-et és tedd le a kutyát a földre. Abszolút érteni fogja, hogy mit vársz el tőle. Ez nem jelenti azt, hogy engedelmeskedni is fog. Amikor látod rajta akár a szándékot is, hogy mindjárt felugrani készül, menj elébe! Rögtön: NEM! Kitartónak kell lenned!

Kitartónak kell lenned! Sok sikert!

2014. jan. 15. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!