Ha kiheréltetem a kutyámat, mi fog megváltozni?
10 hónapos medveölő kutyám van.
Aránylag gyorsan tanul, csak nem figyel rám. Tehát ha vagyok én, van mellettem egy adag kaja, akkor 101% hogy a kajához veszi az irányt.
Illetve még egy kérdés.
Ha ki lesz herélve, akkor az agressziója növekszik?
Nem hátrány, ha agresszív, mivel úgy sem jönnek minden nap vendégek, de jó lenne ha nem a piros - fehér pöttyös alsógatyában látnák az utcán a szerencsés embert, aki lehajolt egy kis pitypangért.
Szia! (:
Azért nem figyel rád, mert nem tekint a vezetőjének. Gondolom nincsen túl sok szabály vagy nem tartja be őket, ezen kell leginkább változtatni főleg kölyökkorban, meg persze a következetességed is fontos. És arra is figyelj, hogy mindig ő jöjjön oda hozzád, ha pl hívod vagy még jobb ha magától. Ilyen idős, főleg ilyen fajtájú kutyát mentálisan le kell kötni, hogy fáradjon és dolgozzon.
A kutyák nem attól lesznek agresszívek, hogy ki vannak-e herélve, de az igaz, hogy nem fog tüzelő szukák után szökdösni és más kutyákkal is kevésbé lesz domináns meg nem fog annyit jelölgetni, de jellemben és viselkedésben nem fog megváltozni, csak nyugodtabb lesz.
Kevésbé fogják érdekelni a tüzelő szukák, kevesebb lesz a tesztoszteron, ezáltal nyugodtabb lesz. Az egyéb ösztönei nem változnak, pl. ugyanúgy fogja őrizni a területét.
Egyébként milyen az a medveölő kutya? Mert ilyen fajtanév nincs. Karéliai medvekutyáról már hallottam.
Csak nem valamelyik ovcharkát nevezed így? :D
Sejtettem. :)
Ez egy vicces név, akárcsak a farkasölő. Ennyi erővel a magyar medveölő a komondor, a farkasölő meg a kuvasz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!