Van egy 6 hónapos kutyám, nagyon izgága levadássza a berepülö tyúkokat is. Ha kiheréltetem, nyugodtabb lesz?
Megkötni nem akarom a kerités jó állapotú, de nem elég magas mert át lehet repülni.
A vadászat még nem lenne baj, csak félek hogy a kedves szomszédaim megmérgezik mert egyik sem kutyabarát.Tipikus falusi, gyepes agyú paraszt felfogás él ebben a sz.ros faluban is: a kutya-macska nem haszonállat, kutyának láncon a helye, ha lop és kárt tesz, akkor mérget neki.
Milyen fajta? Mert ha eleve vadászkutya akkor nehezebb dolgod lesz.
A kiherélés mindenképp jó ötlet, sok kellemetlenség megelőzhető vele.
Mennyit viszed sétáltatni? Milyen módszerrel neveled, tanítod? Le kell mozgatni és meg kell neki tanítani, hogy a tyúkokat nem szabad levadásznia.
az ivartalaníttatás nem megoldás az vadászösztön legyőzésére
a kutyánkon már 8 éve elvégeztettük a műtétet és még mindig ugyanolyan élvezettel vadászik mindenre
a kerítést kéne megmagasítani és a tyúkok szárnyán a tollat visszavágni (és persze a kutyus kasztrálni)
a kerités magas, de átrepülik.Vágnám én a nyakát is, nem csak a tollát, csak sajnos nem az én tyúkjaim....a szomszédé! Ő meg b..szik az egészre. A tyúkjai is azért tudnak olyan magasra repülni, mert könnyűek mint a pihe.Nem ad nekik enni, csak kiereszti a kertre,utcára hogy majd találnak maguknak kaját.
A múlt héten a kutya megzavart egy tollast, az felrepült a fára, onnan meg olyan gyönyörű ivben repülte át széltében az egész(!) utcát, hogy alig hittem a szememnek! Kb hat méter magasan szárnyalt.Ekkora keritést én nem tudok, de ha tudnék se akarnék épiteni.
Játszunk minden nap többször.Séta sajnos szinte lehetetlen...nem részletezem miért.hosszú.
Pedig séta nagyon kéne, legalább napi 1 óra.
Részletezd nyugodtan, ráérünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!