Van itt valaki, akinek a huskyja 100% behívható?
Nekem egy husky keverékem van, már 5 éves, de néha az őrületbe kerget a makacsságával. 10-ből 8-szor tudom behívni, de ha kedve támad egy kis tekergésre, akkor bizony el is megy. nagyjából a látókörömön belül marad, de ordítani tudnék, mikor a szemembe néz "röhögve" és még azért sem jön oda. Jártunk suliba is, tud feladatokat is, de ez a behívás kiborít.Mindig visszajön, de csak mikor ő akar.
Kiszámíthatatlan, van amikor kezesbárány, máskor olyan szinten tojik a fejemre, hogy az ideg szétvet. Szóval teljesítménye, engedelmessége ingadozó. És ezt játsszuk 5 éve.
Itthon: csak engedélyre eszik, játékot én kezdeményezem és hagyom abba, küszöb szabály is tökéletes, szóval, szinte minden, de a behívás nem megy.
Tudok-e még tenni valamit, vagy őt már így kell elfogadni. Tudom, hogy a husky makacs, önfejű, de ez így mégsem állapot.
Hú, próbáltunk már mindent. 5 év hosszú idő. Volt mikor bringáztunk, de láttam rajta, hogy nem igazán szeret csak futni, nem volt boldog, de azért egy egész nyarat végig bringáztunk vele. Télen nem, de valószínű, hogy most ha jobb idő lesz, azzal fogom lefárasztani, mert már az idegeim nem bírják. :D Nem azzal van baj, hogy elkóborol, mert eddig még mindig odajött, vagy hazajött, mint most legutóbb, de iszonyatosan féltem, vadász, autó, stb.
Kispalikee, lehet, hogy nagy igazságot mondtál. :) Valószínű az lesz nálunk is, nem adok neki lehetőséget, hogy idegbajt kapjak.
A másik az, hogy mivel nagykutya, ezért félnek tőle, félek, hogy valaki megüti egy bottal, vagy mit tudom én.
Nem jó ez így! Engem is megvisel, őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!