Kutya nem tér ki a szemkontaktusból. Baj?
Na, végül felismerted, hogy nem mindegy a szituáció. Erről van szó. A te kutyádat neked kell ismerned, mi innen a drót másik végéről nem fogjuk tudni megmondani, hogy éppen akkor mi volt a kutyád célja a szemkontaktussal. Ez nem fekete és fehér. A kutya magától is felveheti a szemkontaktust, ha közölni akar valamit, közös akcióknál is nagy jelentősége van és valóban, cserkészésnél is megfigyelhető. De még a cserkészés se biztos, hogy támadási szándékot jelent, lehet, hogy csak játékot kezdeményez. A kutya nem csak egyféleképp kommunikál, így ha a szándékaira vagyunk kíváncsiak, akkor egyben kell nézni a kutya teljes viselkedését. Ezért fontos, hogy mindenki ismerje a saját kutyája jelzéseit!
2015. márc. 18. 12:53
Na a sok okos lepontozott. Mindjárt megyek eret vágni. Bocsi, hogy igazam van, és nem egyből azt kerestem, hogy mibe tudok belekötni. Eddig is tudta, hogy nem mindegy, hogy milyen helyzetben van szemkontaktus a kutyával, csak valószínűleg nem gondolta, hogy minden egyes apró kis részletet a szátokba kell rágni, hogy felfogjátok.:D
2015. márc. 18. 12:58
23/34 A kérdező kommentje:
en meg felpontoztalak :) a gyk-n a sok ,magat huude okosnak kepzelo ember szeret kotekedni...eddig is tudtam hogy a kutya kulonbozo szituaciokban mas-mas testhelyzetet vesz fel. Es leeshetett volna mindenkinek hogy nem az odafigyelesere gondolok,hanem amikor olyan mogorvan nez,es nem hagyja abba...mintha aztmondana na mivaaan gyereeee. Remelem most mar vilagos.
Köszönöm, de nem igazán érdekel a pontozás, mert nem úgy pontoznak az emberek, hogy hasznos-nem hasznos, hanem tetszik-nem tetszik alapon. Ha valamivel nem értenek egyet, akkor lepontozzák. Aki meg megérti a kérdést, és nem trollkodik és/vagy beleköt a kérdésbe, az meg rohadjon meg. :D Erre is nyomhatjátok a lepontozást, mert magatoknak se valljátok be, hogy 'csakazértis' beleköttök mindenbe.
Tisztelet a kivételnek! :D
2015. márc. 18. 13:09
Én viszont még mindig nem értem az eredeti kérdés célját, hiszen most írtad, hogy te magad is egyértelműen láttad, hogy a kutyád kihívóan viselkedik veled és emiatt veszi fel a szemkontaktust. Erre megkérdezed, hogy "baj-e"? Hát ha neked nem baj, akkor nekünk se baj, de valószínűleg magad is tudod az eddigi tapasztalataid alapján, hogy ha egy kutya komolyan rivalizál a gazdájával ez elég nagy baj.
2015. márc. 18. 13:44
Amit linkeltél az nem kölyökteszt.
És amit már előttem is mondtak, kölyöktesztet 7 hetesen csinálnak, amikor még mentes a tanult viselkedésformáktól és azt is olyan emberrel, aki idegen a kutya számára, akkor látja először. Az egyik ilyen, amit mi is szoktunk csinálni a Volhard teszt. A kennel nevet meg nem fogom elárulni, mert nem tartozik a kérdéshez.
2015. márc. 18. 13:59
27/34 A kérdező kommentje:
nemhát mert valoszinu egy mezei szaporito vagy :) tobbieknek : nem vagyok biztos benne hogy kihivo viselkedés...vagyis lehet hogy az..de ugye játékra is hívhat vele...hivok szakembert házhoz,majd ő megállapitja ,mert lehetseges h dominancia,ami ellenem iranyul.De akkor azt nem teszi zsebre,velem nem kekeckedik,nem mellesleg a fél vagyonomba van ez a kutya.
28/34 A kérdező kommentje:
es igen tisztaban vagyok azzal is hogy kolyok tesztet KOLYOK KORBAN csinalnak,par hetesen . De attolmég a szemkontaktus alapján dől el ott is sokminden. Mert jartam amstaff kennelben,es ott a teszt resze volt tobbek kozt ez is.Igy felnott koraban sem engedheti ezt meg maganak.
A legelterjedtebb a Volhard teszt - más nincs is benne a köztudatban.
[link]
(A másik meg, hogy nem az alapján vagyok tenyésztő vagy sem, hogy egy egy akárki az interneten, aki azt se tudja ki vagyok, mit mond. Hál' Istennek ez nem így megy, hanem eredmények és minőség alapján. Valamint az csak a saját szegénységi bizonyítványod, hogy személyeskedést keversz egy ilyen kérdésbe, ok nélkül.)
2015. márc. 18. 17:15
ma 16:56
Ez csúcs :))
Azért hívni "szakembert", hogy megállapítsa március x-én rondán nézett-e a kutyád, vagy sem .
2015. márc. 18. 20:39
Kapcsolódó kérdések: