3 puli és 2 német juhász "őrzi" a kertem, szomszédaim révén. Amint a teraszra kilépek rárohannak a kerítésre és folyamatosan ugatnak rám. Már kedvem sincs az udvarra lépni. Jön a nyár, imádom a kertet, a kis unokáimmal. Mit tehetnék ellenük?
2 kutyánál többet csak külön engedéllyel lehet tartani szinte mindenütt.
Ezt beszéld meg a szomszéddal, és szólítsd fel, hogy csináljon tömör kerítést,úgy nem jelented az önkormányzatnál, legyél együttműködő, de határozottan nyilvánítsd ki a problémád, és azt, hogy ez egy megfelelő megoldás
Mióta van ott az öt kutya?
A kutyák semmi rendelleneset nem csinálnak, őrzik a területüket. Ők azt nem tudják, hogy mellettük szomszéd ház van, szomszéd emberrel, akitől nem kell védeni a portát.
A kutyák a körülöttük lévő gyakran megismétlődő dolgokat általában megszokják, és nem szoktak rá egy idő után ugatni, őrizni.
Ülj le beszélni a szomszéddal, mondd el, hogy ez így nagyon nem jó, zavar téged.
2 megoldás van:
1) a szomszéd húzzon a kerítésre nádat, akkor a kutyák nem látnak át. Egyszerű, gyors és elég olcsó megoldás, abszolút kivitelezhető.
2) barátkozz össze a kutyákkal, hogy ne tekintsenek betolakodónak, a területüket veszélyeztető dolognak. Így pl. járj át 2-3 hétig gyakran a szomszédhoz, simogasd meg a kutyákat, beszélj velük egy-két kedves szót, hogy megszokják a hangodat, a szagodat, a mozgásodat. Vigyél pár finom falatot, jutalmazd meg őket. Ha már megismernek a kutyák, a kerítésen keresztül is adhatsz nekik pár finom falatot (ha szeretik a hasukat, akkor azért az ujjaidra vigyázz :)).
A szomszéddal mindenképp beszélj, mert én pl. baromira nem örülnék neki, ha a tudtom nélkül etetnék a kutyámat a kerítésen keresztül.
Én a kutyákat nem bántanám (lsd. jegyzőhöz bejelentés), nem az ő hibájuk. Ők csak teszik a genetikailag is kódolt dolgukat (területvédés). Ha elkobozzák 3 kutyáját, a gazda haragudni fog rád, a 3 kutya sintértelepre kerül, és a maradék 2 kutya ugyanúgy ugatni fog téged - ez senkinek sem lenne jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!