Családosok! Nem éreztétek úgy, hogy cserben hagyjátok a kutyátokat?
Kamaszkorom óta kutyázom, most 2 kutyám van, egy 10 és egy 2 éves. Közben férjhez mentem, saját otthonom lett, és lassan már gyereket tervezünk. És nem tudom, hogy ha gyerekem lesz, akkor mi lesz a kutyáimmal??
Tudom, hogy akkor majd ösztönösen megváltozik a fontossági sorrend, de egy csecsemő mellett az embernek meghalni sincs ideje, nemhogy minőségi időt tölteni a két kutyával. Szeretem a kutyáimat, nagyon fontosak nekem, és a szívem szakad meg a gondolatra, hogy elhagyva érezzék magukat. Főleg az idősebb, ő nagyon kötődik hozzám.
Akik hasonló cipőben járnak, hogy élték meg ezt?
Na jó, nem vagyok egy tehetetlen, kényes, beteges nőszemély, aki elvárja, hogy körülugrálják csak azért, mert terhes lett (agyam elrobban az ilyentől), és ha belegondolok, pl. anyukámnak sem állt meg az élete anno, a maga derűs módján sétáltatta a kutyáját szinte mindenórás terhesen is. Arra már nem emlékszem, hogy kisbaba mellett hogy oldotta meg, de a családi anekdoták szerint az öreg kutya vigyázott rám meg tesómra, míg anyu vezette a háztartást meg kertészkedett. :)
Szóval valószínűleg igazatok van abban, hogy csak hozzáállás és szervezés kérdése. Meg a kutyák neveléséé, hogy nyugodtak és megbízhatóak legyenek akkor is, ha csak fél szemmel tudok figyelni rájuk.
Mondjuk ahogy magamat ismerem, mindenképp valami kis Maugli lesz a gyerekemből. :)
Ja, tök érdekes, hogy ha kicsi korom óta kutyázom, akkor láttam ezt-azt :) Már-már hihetetlen.
Mondjuk én sokkal érdekesebbnek találom, hogy mindenki imádja kiforgatni a szavaimat, főleg mióta nem vagyok nyersen paraszt. Senki nem mondta, hogy könnyű gyerekkel kutyázni, csak azt, hogy nem lehetetlen. Bezzeg amikor a kezdő kutyásnak malit témára azt mondtam, hogy inkább ne, ott meg mindenki azzal jött, hogy hát csak akarni kell, és menni fog. Menő lett nekem ellent mondani, vagy mi? :)
Nem volt még gyerekem, nem is a közeljövőben lesz, de igyekszem összeszedni a tapasztalatokat e téren, hogy majd ha eljön az idő, a legjobban tudjam csinálni. Volt sulin volt egy kiképző, aki még 7 hónapos terhesen is kijött, aztán volt egy másik aki szintén nagy pocakkal járt ki, de nem tudom, hányadik hónapban volt. Volt egy másik ismerősöm, ott már kicsit nagyobb volt a gyerek, olyan 3 év körüli, ő a kutyás bandázásra a gyerekkel együtt járt le. Mindenki imádta a kiskölyköt.
Én úgy tervezem, hogy amíg pici a baba, és nem olyan nehéz, addig ilyen kengurut fogok venni, abba beleteszem a hátamra, és jön velem. Mikor már nagyobb és nehezebb, akkor sportbabakocsit veszek, azt tologatom kutyasétáltatás közben. Az egyetlen amit nehezen oldok meg, a biciklis kutyafuttatás, amíg pici a gyerek, addig majd az apja itthon marad vele 2-3 naponta 2 órára, amíg elmegyek a kutyákat futtatni. Szóval lényegében a terv az az, hogy azt a 2-3-4 órát, amit kint vagyok velük a babával együtt fogom kint tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!