Ti hogyan tanítottátok be (egyszerűbb dolgokra) a kutyátokat?
Ezerféle módja van.
Ajánlom, nézz utána a klikkeres tanításnak. Mindent leírnak, mit hogy kell megtanítani, rengeteg videó is van fent róla.
Jó móka! :)
Fontos hogy legyél határozott és ha nem azt csinálja amit te akarsz csapj az orrára. Az ültetés nem egy nehéz feladat: Fogsz egy kis darab virslit, és az orra vonalában elkezded h háta felé tolni, vagy a fenekét lenyomod a földre és megdicséred, hogy ügyes volt. Mindig jutalmazd ha jól csinálta. A fektetés: A kezedbe fogsz ismét egy darabka virslit, és a földre teszed a kezedet( a markodban a virslivel) és ha lefeküdt akkor adhatod neki oda a falatot, vagy ha megtanult ülni akkor leülteted, és elkezded a lábától húzni magad felé a virslit. A maradás: ez egy kicsit nehezebb. először egy hosszabb pórázt fogsz, leülteted, és kilépsz elé egy lépésnyit. Ha ottmaradt megdicséred, ha nem rászólsz egy határozott hanggal, pl. Nem! . Miután megcsinálta leget mindig egy kicsit távolabb lenni a kutyától. Ha sikerült kb. 5 lépésnyire a kutyától lenni elrakhatod a pórázt, és így is megpróbálhatod! A hozd: Az egy nagyon egyszerű mert azt úgy érdemes csinálni, ha játékos a kutyus, és ha eldobod a labdát visszahozza mert még játszani szeretne. Ha már ügyesebb vagy azt is csinálhatod, hogy leülteted, eldobod a játékét, és csak a hozd vezényszóra hozhatja!
Nekem is van egy kutyán vizsgás, ugyan én jártam vele iskolába, de az alapok könnyen megtanulhatóak!
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert! :D
Egy kutya általában fél éves korától tanítható az alaptrükkökre, légy vele türelmes, és ne szidd meg ha valami nem megy neki!
Ül..: Tegyél rá pórázt és vedd bal oldaladra. Ha ez meg van ,akkor a jobb kezedben tartsd a pórázt úgy, hogy az feszüljön. Add meg a parancsot /ül/ és a bal kezedet a kutya marjától húzd a fara felé, és nyomd le azt.
Ha sikerült ,akkor simogasd ,dícsérd ,adj neki jutalomfalatot.. Ha már minden jólmegy a pórázzal ,akkor próbáld anélkül is.
Fekszik: Ezt akkor a legegyszerűbb megtanítani /szerintem/ ha a kutya már ismeri az ül parancsszót..
A póráz szintén legyen a kutyán. Ültesd le ,majd add ki az ül parancsot ,eközben jobb kezedeel húzd a föld felé a pórázt, ballal pedig nyomd lefelé a kutya marját.
Ha sikerül ,akkor jutalom falat ,simogatás stb..
Ha már megy a pórázzal ,akkor próbáld anélkül is..
Én ezeket a módszereket ismerem ,de biztosan van több is..
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!