A ti kutyá (i) tok milyen trükköket tudnak? Azokat hogyan tanítottátok meg neki (k)?
Ül, fekszik, gyere ide, pacsi, a szokásos...
Eleinte kajával jutalmaztam, most már égbekiáltó szeretgetéssel, dicsérettel, öleléssel, simogatással.
1-es vagyok.
7 év körüli labi keverék egy 2 éves rottweiler.
A kutyaoktatóm kutyája egy kis cuki keverék nőstény, kb. mint egy mini németjuhász, arányos, térdmagasságig ér a marja.
Az az oktató eléggé elvetemült, először megtanította a kutyut, hogy ha a kaját az orrára teszi, ne egye meg, csak ha mondja, hogy tied. Ezután megtanította ráülni a két hátsó lábára úgy, hogy a mellső mancsait felemeli, tehát a kutya egyenes háttal ül a két hátsó lábán. Ezután ezt a két dolgot összekötötte és így megszületett ez a mutatvány: a kutya egyenes háttal ülve kekszet egyensúlyoz az orrán... :D Hogy miért jó ez, nem tudom... :D
Tud még bókolni, meghajolni, kérni, tolatni, kézenállni a falnál (feltolat a falra), ugrani, szlalomozni, ugatni vezényszóra, jobbra, balra nézni, stb...
Szóval kb. filmekben is szerepelhetne.
Akinek kell az oktató hölgy elérhetősége, írjon priviben, nagyon jó, megbízható szakember, nem a pénzlehúzós fajta és már pár alkalommal is látványos eredményeket lehet vele elérni.
Ja, és ő jutalomfalatozással és klikkerrel (illetve csettintéssel) tanította meg neki ezeket.
A hasznosabb dolgokat kifelejtettem, hogy a kutya minden útpadkánál megáll, és ha én tovább is megyek, ő nem jön, csak ha szólok, hogy "tovább"... Ha pórázon húzom, akkor sem jön, csak a vezényszóra! Ha "to"-val kezdődő szavakat mondok neki, meg lehet picit viccelni, de akkor sem lép le, csek előredől, de aztán ottmarad.. Mindezekért nálunk már nem kell jutifalat, elég, ha nagyon megdícsérem és megölelgetem, amiért ilyen ügyes! :) Szóval hasznos dolgokat is lehet nekik tanítani, nem csak bohócmutatványokat. (pl. ha a labda kigurul az útra, nem szalad utána, stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!