IPO-ra szánt kutyáknak miért nem lehet "trükköket" tanítani?
pl.:pacsi,pitizés,hempergés stb.
Több helyen olvastam,hogy nem célszerű ilyeneket tanítni a kutyának ha komolyabban akarunk munkakutyázni,de a miértekre nem kaptam választ
Köszönöm a válaszokat,akkor tanígatom tovább mindenfélére.
Azt nem tudjátok véletlen,hogy mivel indokolják ezt,mert erre még mindig nem, jöttem rá?
Szerintem az ingerreakciók miatt.
Nem lenne jó, ha egy munkafázis megkezdésekor esedékes kézfogásnál például, amikor a bíró úr nyújtja a markát kézfogásra a GAZDÁVAL, a kutya szeretne pacsizgatni a bíróval.
Persze ez csak előfordulhat, de nem feltétlenül lenne így, ilyen esetben. De azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy a versenyek bírái nem kifejezetten rajonganak a versenyek közben pacsizós kutyákért. A hempergéssel és a pitizéssel is ez lenne a helyzet.
Nagyon jól esik az embernek, ha a kutyája képes ilyen szinten együtt működni vele és teljesíteni a vágyait, de ezek akkor sem versenypályára valók. Így ebből az okból, azok akik komolyan veszik a sportkutyázást nem kockáztatnak és ezt kihagyják kutyájuk életéből. Kár...
A kutya nagyon jól tud különbséget tenni. Például versenyen szó nélkül leül, ha gazdi szó nélkül megáll, kiállításon pedig állva is tud várni :)
Ha jól van tanítva az eb, nem fog pacsizni a bírókkal.
A legújabb képzési módszerrel oktató kutyaiskolában tanítanak extra feladatokat...ugyanis a kutya agyát ugyanúgy fárasztja, fejleszti a kutya-gazdi kapcsolatot...és ez a fegyelmező feladatoknál, ahol tétje van a dolognak, fontos előnyt jelent :)
Tegnap egy kutyakiképző, IPO-s versenyző elismerően nyilatkozott DOG-DANCINGES párosokról ;)
Előző vagyok.
Egyébként én olyat hallottam, hogy azért nem trükközhet a gazdi a kutyájával, mert így a kutya csak a pályán élhet, emiatt ott még jobban akar teljesíteni, mert csak ott foglalkozik vele a gazda. De az ilyen kiképzők mondják azt is, hogy tilos más kutyákkal játszania a kölyöknek, mert majd a pályán a zavaró kutyára elindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!