Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idős kortól lehet egy...

Mennyi idős kortól lehet egy gyereknek saját kutyája?

Figyelt kérdés
8 éves lányom nagyon szererne egy kiskutyát. Tudom hogy sokat kell vele foglalkozni, de szerintem simán megcsinálná. Nagyon szereti az állatokat. 3 éves kora óta minden vágya egy kutya. Először azt hittem elmúlik, de nem és most jött el az hogy úgy gondoljuk belevágunk. Mit gondoltok? Ennyi idősen már képes lesz rá? Természetesen mi is segítenénk mindenben ha kell, de mégis az ő kutyája lenne, ő foglalkozna vele a legtöbbet. Milyen könnyen nevelhető, kistestű kutyafajtákat tudnátok ajánlani?
2015. márc. 15. 13:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

8 évesen minden kisgyerek kutyát akar, de a 90%-uk nem tudja ellátni az alapvető szüksékleteit. Gondolj csak bele, hogy pl. még kertes ház esetén is naponta legalább másfél-két órát sétáltatni kell. Elengednéd egyedül ennyi idősen? Vagy minden egyes nap el tudnád kísérni?

Valamimt ugye nevelni is kell egy kutyát, amire aztán főleg nem képtelen egy ekkora gyerek. Maximum kutyaiskola mellett, ahova viszont rendszeresen vinni-hozni kell, meg ugye nem ingyen van.

A válaszom az, hogy egyértelműen NEM alkalmas még erre egy 8 éves. 14-15 éves korában kéne visszatérni erre a témára.

2015. márc. 15. 16:15
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Hát engem már jól lehurrogtak, egy másik kérdésnél, amikor felháborodtam, hogy egy 11 éves gyerek miért nem tud vizet adni a kutyának.... De itt is azt mondom, igenis egy ekkora gyerekben benne van a képesség, az más kérdés ha nem hozod ki belőle. Én 10 évesen kaptam a kutyám, minden nap egyedül vittem sétálni, és kutyaiskola nélkül kiképeztem, és nem, még csak nem is hazudok. Ha körülnézel a komoly kutyások között, sok kisgyerek van, akik vérprofik. Szóval ha célirányosan neveled erre, akkor igenis képes rá.
2015. márc. 15. 17:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Es mar az elozo kerdesven is megbeszeltuk, hogy te a kivetel vagy, aki erositi a szabalyt.

Akik 10 evesen komoly kutyasok es verprofik, azok komoly kutyas (vagy komoly allatos) csaladban nottek fel. Vizet adni a kutyanak nem ugyanaz, mint egyedul ellatni.

2015. márc. 15. 17:50
 14/18 anonim ***** válasza:
87%

A javaslatom, hogy akkor vegyetek kutyát, ha az egész családé is lenne, és nem az övé lenne a felelősség, mert ehhez még nagyon kicsi. Képes persze enni vagy inni adni neki, de nevelni, egyedül sétáltatni nem, mert a kutya is tudja, hogy ő még kisgyerek, és nem lesz előtte tekintélye úgymond. Tehát csak úgy, ha nektek szülőknek is van annyi időtök és kedvetek, hogy mindennap sétálni menjetek a kislánnyal és a kutyával együtt, és ti neveljétek a kutyát az alapvető szabályokra, viselkedésre. Ha lakásban tartott kutya, akkor napi 3 séta, ebből egy hosszabb (egy-másfél óra minimum), ha kertetek is van, akkor napi egy hosszabb séta szükséges. Őt egyedül nem lehet elengedni vele sétálni, gondolom ezt ti is tudjátok.

Ha így is szeretnétek a kutyát, akkor kis-közepes testű , nyugodt természetű, fiatal, de már nem baba keveréket ajánlok.

2015. márc. 15. 19:08
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Én nem mondtam, hogy mindenki ilyen, de annak sincs igaza aki kijelenti, hogy ilyen nem létezik, erre egyik gyerek sem képes. Igenis erre egy normális intelligenciával rendelkező gyerek tökéletesen alkalmas lehet ha segítenek neki és ránevelik. Nem azt mondtam, hogy sz*pja ki a kisujjából.
2015. márc. 15. 19:09
 16/18 anonim ***** válasza:

" tökéletesen alkalmas lehet ha segítenek neki"

Mi is ezt írtuk. :)

2015. márc. 15. 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:
én 12 évesen kaptam a spánielem annak idején, előtte szerintem korai. 8 évesen főleg.
2015. márc. 15. 21:01
 18/18 anonim ***** válasza:
74%
Abban a korban még bőven elég, ha a nagymamának van kutyája, és egy héten 2x 3x láthatja a kislányod.
2015. márc. 15. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!