Mennyi idős kortól lehet egy gyereknek saját kutyája?
Rábíznál egy kisgyereket, hogy csináljon vele, amit akar? Adjon neki enni, nevelje, felügyelje, gondoskodjon róla? Mondjuk a 2 éves húgát hány órára, napra, hétre bíznád rá szinte teljesen egyedül? Mert kb. ugyan akkora teherről és felelősségről beszélünk, a problémák megoldása ebben az esetben sem lenne kisebb. Ha a húgát nem adnád a kezébe órákra, amíg te elmész ide-oda a városba egy kölyköt miért? Aki ráadásul még akaratlanul is sérülést okozhat neki...
8 évesen "ő foglalkozna vele a legtöbbet, mi is segítenénk" kizárt. Max. te csinálsz mindent! ő meg tőled megtanulja, hogy mi az a felelősség, és hogy hogyan kell bánni egy állattal. Ebben a korban példát kell neki mutatni, szoktatni kell a felelős gondolkodásmódra és tanítani kell a gyereket (meg persze a kutyát is). Ennyi idősen rábízni egy életet azért komoly hiba lenne.
Mondjuk olyan 15 évesen már minimális ellenőrzéssel csinálhatja a kutya dolgait, de akkor is ellenőrizni kell.
Szerintem a legjobb egy Yorkshire terrier lenne mert ők nagyon kis játékosak és aranyosak. Nem utolsó sorban könnyen tanítható. Pár alkalom után megtanulta az ül,pörög és a fekszik parancsot. Pedig még csak 4 hónapos.
Szerintem sok segítség kellene a kislánynak mert egy kölyökkutya rendkívül nagy felfordulást okoz.
Szerintem vágjatok bele! Egy kutya csak öröm!
Sok sikert!
Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz! 😊
Mielott dontesz, olvasd at az erre a kerdesre adott valaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6664320-ha-el..
Ha ezek utan meg mindig ugy gondolod, hogy jo dontes lenne egy kutya, akkor vagjatok bele. Szerintem gyereknek csak akkor szabad kutyat venni, ha amugy magadnak is vennel! Tehat, hogy ha hajlando vagy akar mindent magad csinalni, mert foleg ebben a korban ez meg nagy riziko, lehet, hogy radmarad az egesz.
Az első tökéletesen leírta. Egyértelműen NEM ajánlom. 8 éves gyerek nem tud felelősségteljesen gondolkodni, az ezer!
Még egy felnőttnek is kihívás, ha első kutya, ráadásul kölyök, nemhogy egy gyereknek. Mi lesz iskola alatt a kutyával?? És ha bepasizik később? Majd anyucira marad minden. Számtalan példa van erre, aztán meg menhelyre adják.
Magatoknak vesztek kutyát, nem a gyereknek!
A fő kérdésre válaszolva: 14-15 éves gyereknek, de ott is csak azzal a feltétellel, ha a szülő tudja vállalni a blökit, ha a gyerek mondjuk egyetemre megy és nem tudja magával vinni.
És nem arról van szó, hogy nem hisszük, hogy a lányod sokat foglalkozna a kutyával, meg törődik vele, de ő akkor is egy kisgyerek.
A nagyobbik lányom 7 éves. KIZÁRT, hogy neki vegyek kutyát, pedig nagy bolondja. Magamnak és a férjemnek vettünk. (És valóban foglalkozik velük, de nevelni nem tudja őket!)
Volt már valamilyen háziállata ezelőtt? Gondoskodott róla rendesen? Csak mert nem a legjobb ötlet máris egy kutyával kezdeni, akit nevelni kell, tanítani, sétáltatni vinni, stb. Már pedig fel kell készülnöd arra, hogy egy 8 évestől ne várj annál többet hogy játszik a kutyával meg simogatja, aztán X idő múlva úgyis ráun, mert nem is olyan cuki amikor bepisil/bekakil, harapdál, szétrág mindent, éjjel-nappal vonyít meg minden. Márpedig egy kiskutya ezekkel jár, és elsősorban a TE (szülők) feladatod lesz viselkedni tanítani a kutyát hogy együtt tudjatok élni. A sétáltatás is javarészt a te feladatod lesz, hisz ugye nem hagynád a 8 éves lányodat egyedül az utcán egy aprócska kutyával? Jobb esetben a kutya 10-15 évig fog élni, amikor a lányod 18 éves lesz, akkor is vállalni fogja a gondozását a pasik meg a bulik helyett?
A yorkshire terrier egy nagyon makacs, nagy mozgásigényű kutya, olyan mint a pitbull terrier (mindkettő terrier) csak 'cukibb' kiadásban. Pitet sem vennél a lányodnak, ugye? Én inkább uszkárt ajánlanék vagy valamilyen társasági kutyafajtát.
Előző vagyok.
Terriert, tacskót inkább ne.
Bichon esetleg?
Ugye tudod, hogy a fajtatiszta kutyák 100 e ft-nál kezdődnek?
Ha nem akartok ennyi pénzt kiadni, akkor keressetek fel menhelyeket, sok szép kistestű kutya van. Kölyök is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!