Hogyan tanítsam meg agilityzni a kutyát?
Nos, az akadályok és a karika felépítse megvan. De hogyan szerezzek be alagutat, és még valami:
Hogyan csináljam a libikókát? Egyébként van egy kis probléma:
Mivel a kutyám nem mer a libikóka pallóján járni, és ilyenkor leteszem a pallót a földre, és kérem úgy sétáljon át rajta, de nem megy. Nem megy rajta végig teljesen, hanem csak 1-vagy 2 lába van ott, és mikor elkezdem húzni is, akkor is: Letér a pallóról. Mit tegyek?
Az ötleteket előre is köszönöm!
Kezdj szélesebb pallóval a földön.
Húzni semmiképp. Jutifalattal nem tudod csábítani?
Alagutat passzolom.
Kedves Akumi!
Tisztellek, becsüllek, sokszor hasznosítom a tanácsaid, amiket írsz.
De ne felejtsd el, hogy nagyon sok helyen nemhogy agilityzni nincs lehetőség, de még sima suli sincs 10-20 km-es körzetben.
Ez meg nem az a kategória, hogy akkor ne tartson kutyát, igaz? :)
Persze, ez abszolút egyértelmű.
De én optimista vagyok és azt gondolom, hogy a kérdező maximálisan odafigyel a biztonságra. :)
Én nem ezt gondolom. Bár köszönöm a figyelmeztetést, és sok könyvet olvasok az idomításról meg minden, de a könyvekben nincs minden leírva, így magamtól is találhatok válaszokat, és a jutalommal való csalogatás nem is rossz ötlet. És én nem bántom, sem erőszakolom az állataimat, mert nyulaimmal is mindig ez van:
mivel sok van belőlük, többen vinnék az emberek levágva, mint élve ha eladásról van szó, és arról van szó.
És az én kutyáim nem hiperaktívak, mert napi kb. 3 órát pihennek, és csak akkor ugatnak és szaladnak fel-és alá,mikor számukra idegen eb megy az utcán, vagy kutyát sétáltat valaki, vagy csak idegenekre is. Kutyasuliba viszont azért nem viszem, mert szoktak hozzá a számukra idegen ebekhez. Ha meglátnák hogy egy csomó idegen kutya van körülöttük, akkor biztosan utánuk szaladnának, és ugatnának. Tehát ez is egy probléma, így az udvaron sétáltatom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!