Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alomtálca miért nem megoldás?

Alomtálca miért nem megoldás?

Figyelt kérdés
tudom, hogy sok hasonló kérdés van de erre nem lelek választ. 10 hetes yorki kislány és próbálkozunk szobatiszta lenni. sokan azt írják hogy sosem szokja meg az almot hanem ki kell vinni. de ő olyan kicsi és nagyon tud fázni. most meg hideg is van kint. sehogy nem lehet alomtálcához szoktatni?
2015. márc. 12. 12:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Környéken francia bulldog 2,5-3 hónapos korától van lent.Már 3 hónaposan is átszaladt az út testen,hozzánk mikor sétáltunk a kutyákkal. Nem sokon múlt,hogy kivasalja egy autó. Akkor most 5-6 hónapos. Szintén át szaladt az út testen vmelyik nap,gazdi telefonál.Hát megint majdnem elaszta egy autó. Szerintem azt a kutyát egyszer elütik az fix.Mondtam a gazdinak is,hogy jobb lenne a póráz.De ő nem akar rá pórázt.Mondom akkor vigye kevésbé forgalmas helyre,igaz az az utca rész sem forgalmas de járnak autók és azok gyorsan!Vagy előbb parkba,futtatóban tanítsa neki a behívást,mert az nagyon nagyon nem megy. Póráz nélküliséget nem javaslok kölyök kutyára,őket minden érdekli egy fa levél után is elfutnak,nem hogy ha másik kutyát,gyereket,embert látnak.Nincs még meg az a nagy kötődés.Hiszen húú szabadság,kifutnának a világból is.

2-3 óránként vidd le, 15-20 perc alatt nem fog megfázni.De kézzel vmi rossz régi ruhákból össze varrhatsz neki egy kis pulcsit vagy kabátot.Igaz kinövi,de én ezért nem vennék drágán.Vagy veszel és majd ha kinövi eladod.Másképp nem lesz szobatiszta. Gondolkodj hosszú távon ha bent lehet,akkor bárhová lehet. Lehet az szőnyeg, ágy, bármi.Mivel bent megengedett az ürítés. Lényegtelen te alomra(ami fix hogy nem fog menni),pelenka vagy újság lesz,akkor sem fog oda sikerülni mindig.

Sőt ha vendégségbe mész tök ciki lesz,hogy a szőnyeget lepisili vagy az ágyat.Vagy rá bízni is se tudod másra,mert bepisil,kakil a lakásba.

Nyilván nem fogja kibírni egy 10 hetes kutya 5-8 órákat. De ha sűrűn lent van akkor idővel rá jön,hogy 2-3 óránként lent van annyit még kibírnak. Utána amikor nincs baleset kicsit lehet növelni az időt 3-4 óránkéntira és így tovább,mi is kb így csináltuk. Balesetek voltak,de szobatiszta lett.

2015. márc. 12. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!