Mi lehet a megoldás?
Egy lassan 3 éves, Labrador kan kutyáról lenne szó, akivel semmi más gond nincs mint hogy szökik. Elmegyünk otthonról, és abban a pillanatban lelép. Tudom hogy most nem éppen az agya az irányadó, de nem lehet valami megoldást találni esetleg leszoktatni róla? Ivartalanítás, láncra kötés kizárva. Kertes házban élünk, szántóföldekkel, és lényegében nem megy messzire, 1-2 háznyira, csak annyit csinál elmegy, körbenéz, területet jelöl, és hazajön. Próbálkoztunk már azzal is hogy minden nap biciklivel lefuttatjuk nem használ. A büntetés sem használ. Esetleg az lehetne talán megoldás, ha valaki megrezzentené, csak attól félünk ha egyszer olyan helyzetbe kerül hogy "megrezzentik" többet nem jön haza. Alapjában szép, barátságos, okos, és nem csinál galibát, csak pont ez az sokaknak tetszik, volt aki el akarta tőlünk lopni "lopni" és nem akarom hogy befogják, ellopják, agyonüssék. Ha valaki hasonló cipőben jár, vagy járt és talált rá megoldást, megosztaná velem? (És még egyszer mondom, ivartalanítás, láncra kötés kizárva!)
Köszönöm a segítséget!
Most már azért szökik ki mert ő szépen kitágította a területét, és azt ugye minden nap körbe is szeretné jelölni.
A kérdés az, hogy hogyan tud kiszökni, mert ha azt megoldjátok akkor nem fog tudni szökni! Gondolok itt normális kerítésre pl.
Aki kutyát tart, annak érdemes olyan kerítés csinálnia, hogy a kutya ne tudjon kiszökni. Jobb ötletem nincsen, ha egyszer rákapott a dologra, mindig szökni fog. Csak úgy lehet megakadályozni, hogy egyszerűen nem tud kimenni. Láncra valóban ne kössétek, de esetleg egy nagy kennel megoldás lenne, amíg a kerítést nem tudjátok szökésbiztossá tenni (tudom, nem olcsó mulatság a kerítés). Ha nem vagytok otthon, lehetne a kennelben vagy a lakásban, ha bejárós, aztán ha hazaértek, kiengedni, nagy séta, mozgás.
Ivartalanítás nem tudom, miért van kizárva, de szerintem ha már egyszer elkezdett szökni, akkor már attól nem fogja abbahagyni, ha ivartalanítva lenne. Egyetlen megoldást látok erre: hogy ne tudjon kiszökni. Kennel, szökésbiztos kerítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!