Milyen kutyát válasszak?
Figyelt kérdés
Laskában élek (elég kicsiben). Szeretném ha tudna velem jönni futni napi pár kilómétert. Heti kétszer-háromszor hagynám csak magára olyan 7-8 órára a többi napon maximum 2-3 órára. Nem akarom, hogy nagyon sokat kelljen foglalkozni a nevelésével de trükköket se várok el tőle csak az alapokat. Egyedül élek. Inkább barátja lennék mint kiképzője. Szeretném ha bújós lenne mikor otthon vagyok. Ne legyen beteges és rövid életű. Nem vagyok oda a fodrászkodásért meg fürdetésért de ha muszáj akkor megteszem. Közepes és nagy is lehet ha megvan lakásban. 19/f2015. márc. 9. 12:20
1/12 A kérdező kommentje:
Border colliera, beaglere és breton spánielre gondoltam eddig.
2015. márc. 9. 12:34
2/12 anonim válasza:
Border collie felejtős, nagyon pörgős, feladatigényes munkakutya. Őt semmiképpen.
Beagle megfelelő mozgatással minden nap jó lehet.
Spánielek fodrászkodósak :)
Szerintem a legjobb, ha első körben ellátogatsz néhány meghelyre, hátha beleszeretsz egy neked való keverékbe.
3/12 A kérdező kommentje:
A breton spánielről azt olvastam, hogy elég heti 1-2-szer kikefélni a szőrét, annyi még belefér. :) Esetleg még más fajták közül milyeneket tudnál/tok ajánlani? Budapest és annak környékén konkrét helyről tudsz/tud valaki, hogy hol tudnék egészséges kiskutyákat hazahozni? -Ja igen, kiskutyát szeretnék mindenképpen- Nagyobb pénzeim nem igazán vannak rá, hogy valami neves tenyészetről hozhassam el.
2015. márc. 9. 13:28
4/12 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy egy menhelyen elviszel sétálni mindig pár kutyát, és akkor látni fogod melyik az ami megfelelne. A keverékek alapvetően egészségesebbek, és ha nem kölyök akkor nem kell elején annyit foglalkozni vele már.
5/12 A kérdező kommentje:
Na ezt átfogalmaznám: *Honnan tudnék egészséges *kiskutyát.
2015. márc. 9. 13:30
6/12 anonim válasza:
Konkrét helyről nem tudok most, de nézz körül ezeken a helyeken:
[link] < rá lehet keresni az életkorra, ha kölyköt szeretnél
[link] < ld. "Flóra egyedül maradt", ez van most a nyitólapon.
Ha nem szeretnél sok pénz kiadni tenyésztőtől vett kutyára, mint írod, de egészségeset szeretnék, akkor csak keverék jöhet szóba.
7/12 anonim válasza:
egy menhelyes kölyökre sokszor jobban odafigyelnek, mint egy olyanra amit olcsón, de gyorsan el akarnak passzolni. Utóbbinál csak minnél kevesebbet akarnak költeni, míg egy menhelyesnél figyelni kell, mert ha több kutya betegedik meg az nagyobb kiadással jár, ergo megkap minden kötelezőt időben, szakszerűen. Nem kell azoktól félni:) ott is vannak pár hetes kutyák,szal annyiban menhelyesek, hogy valaki jobb esetben leadta, de 1-2 hét után már lehet, hogy új gazdához kerülnek.
8/12 anonim válasza:
ja és pl budaörsi állatmenhely, neten fent is van minden kutya.
9/12 anonim válasza:
Az enyém innen származik.
10/12 anonim válasza:
Válassz egy év körüli kutyát a menhelyeken, az már nem rombol, nem rág össze mindent és szobatiszta. Csak össze kell szokni vele, aztán nevelheted magadnak. A vadászkutyák még idősebb korukban is játékosak, labdáznak, ugranak, bármire megtaníthatod. Mit szólnál egy tacsihoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!