Egy napja megharapta a lábamat egy kutya. A ggazdija szerint be volt oltva, ennek ellenére az igen fejlett hippochondriámnak köszönhetően nagyon ráparázok a dologra. Mit kéne tennem?
Te jó isten, mi a francot paráztatjátok szerencsétlen kérdezőt!?
Ne legyél hippohonder, nem lesz az ég világon semmi bajod!
Te magad írtad, hogy a nadrágod nem szakadt ki, tehát még csak a szája sem ért a bőrödhöz.
A kutya harapás alapvetően zúzódásos sebet okoz, és ha nem is megy át a foga a ruhán, nagyon tud fájni, ez tény. Bedagad, belilul, belül is fáj, stb. Kend be Richtofittel vagy Fastum géllel, el fog múlni pár napon belül a fájdalom.
Nem kell tetanusz meg orvos, ne aggódj, nem lesz semmi bajod!!!
Veszettség gyakorlatilag nincs Magyarországon, az, hogy egy gazdis kutya (pláne, ha városban történt az eset, és nem egy rókákkal teli erdő kellős közepén), veszett legyen, az esélye NULLA! A fertőzés meg... a kutyáknak tisztább a szájuk, mint a busz vagy a metro kapaszkodója. Ennyi.
Tapasztalatból mondom, menhelyen dolgozom. Nyugodj meg.
A Tetanus inj. tök felesleges.
Csak azért adják, hogy csináljanak vmit.
23.13-asnak.VAN veszettség,nemrég pl.Budapest közepéről vittek be veszett denevért az Állatkertbe.
Sajnos az ország területét nem fedi le teljesen az immunizálás,ezért előfordul fertőzés.
Kutyaharapást az orvos kötelessége a helyi ÁNTSZ-nek jelenteni. Ők elkérik Tőled a gazdi címét és az ottani állatorvos ellenőrzi, hogy a kutya be van-e oltva.
Nem kell vitatkozni, tudom, mert 2x jártunk így, egyszer a szomszéd kutyus labdáját akarta a lányom felvenni a földről, hogy eldobja neki és véletlenül megkapta, egyszer meg én nyúltam be igen bénán két veszekedő kutya közé.
Mindkét esetben ez volt az eljárás.
Ha nem is veszettség, de nekem is igen randa allergiás reakció lépett fel a kezemen. A tetanusz helyrehozta. Jobbulást Neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!