Van mas is olyan aggodo, elszant gazdi, aki bevizsgaltatja a yorkijat, pusztan hobbibol, minden olyanra, amire a tenyeszkutyakat is kene?
Nekem igy van. Nem tenyesztesi es nem kiallitasra vettem, megis olyan megnyugtato, hogyha ultrahang, rontgen, ver es vizelet mintat vesznek tole es laborban ellenorzik, szemet, fuleit, fogait megvizsgaljak, es hasonlok:) lehet butasagnak tunik, de aki yorkit vesz es nem szaporitasra, hanem azert hogy elete kis ertelme legyen, szerintem annak ez nem nagy dolog. Hiszen sokan babaznak vele es felesleges dolgokra koltenek, en legalabb az egeszseget ellenoriztetem, hiszen annyira tultenyesztett es beteges a fajta, hogy igy legalabb az orokletes betegsegeket hatha elobb ki lehet szurni, amik csak lassan alakulnak ki, mint pl a szivizom elfajulas, patella ficam, inygyulladas stb.:)
Van meg valaki aki igy latja es evente vagy ketevente egyszer csakugy megcsinaltatja, hogy nyugodt lehessen, nem beteg a kutyus?:)
"kolykot is csak ivartalanitva adok el"
Ivartalanítva max. kamaszt adsz el, mert pici korban itthon nem nagyon szokták műtögetni őket, pláne a szukákat. Ivartalan kamasz kutyákkal meg tele vannak a menhelyek. Igen, kistestűvel is, igen, terrierrel is.
A kölykökre meg nem lesz ám ráírva születésükkor, hogy betegek-e, és nem minden betegségből lehet őket kigyógyítani. De ezt nyilván tudod, hiszen te mindent tudsz erről.
A kutyák életminőségével játszol, vedd észre.
Nekem ìrhatjátok, èn elvittem :D
Ivartalanul is :)
Tenyleg tele van a vilag birkakkal.. Csak a rosszat latjak es hogy mibe lehet belekotni... Ennyi agyalagyultat szabadlabon.. Ilyenkor erzem hogy milyen csodalatos dolog normalisnak lenni. Csak a folytonos kotekedes es kipczes megy.. Csodalatos. Remelem most mindenki buszke magara (taps)
Oltani megy, de semmit sem tettetek le az asztalra csak egy forumon szologattok be. Gratulalok, teljes elet (ujabb taps es meg sok szaz)
Kedves Kérdésfelvető!
Tisztelet a lelkesedésed és felelősséged a kutyád egészségére való odafigyelésed miatt.
Még abban is osztom a véleményed - bizonyos mértékig - ami ma a törzskönyvezés (??) terén megy és úgy egyáltalán a hivatalos tenyésztés és kiállítási dolgok körül forog.
Viszont: figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy az általad kedves fajta egyike azon kutyáknak, akiket előszeretettel szaporítanak, hivatalosan, kéz alatt ahogy tetszik, de ezt te is leírtad.
Ha nagyon szereted a fajtát akkor örülsz a Te egészséges, szép példányodnak, vigyázol rá, neveled és büszke vagy rá, nem ártasz a fajtának azzal, hogy te is beállsz - még ha jó hiszeműen is - a szaporítok közé, csak azért mert Te szerinted különbet "gyártanál".
Olvass utána alaposan a szaporítós dolgoknak és ha a lelkiismereted a helyén van tudni fogod, hogy mi a helyes lépés.
Egy ivartalanított, egészséges és valóban szép yorkshire terrier kan gazdája:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!