Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van mas is olyan aggodo,...

Van mas is olyan aggodo, elszant gazdi, aki bevizsgaltatja a yorkijat, pusztan hobbibol, minden olyanra, amire a tenyeszkutyakat is kene?

Figyelt kérdés

Nekem igy van. Nem tenyesztesi es nem kiallitasra vettem, megis olyan megnyugtato, hogyha ultrahang, rontgen, ver es vizelet mintat vesznek tole es laborban ellenorzik, szemet, fuleit, fogait megvizsgaljak, es hasonlok:) lehet butasagnak tunik, de aki yorkit vesz es nem szaporitasra, hanem azert hogy elete kis ertelme legyen, szerintem annak ez nem nagy dolog. Hiszen sokan babaznak vele es felesleges dolgokra koltenek, en legalabb az egeszseget ellenoriztetem, hiszen annyira tultenyesztett es beteges a fajta, hogy igy legalabb az orokletes betegsegeket hatha elobb ki lehet szurni, amik csak lassan alakulnak ki, mint pl a szivizom elfajulas, patella ficam, inygyulladas stb.:)

Van meg valaki aki igy latja es evente vagy ketevente egyszer csakugy megcsinaltatja, hogy nyugodt lehessen, nem beteg a kutyus?:)

2015. márc. 7. 18:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
Akumival értek egyet, annyit tennék hozzá, hogy mint gondolom tudod, a tenyésztés célja a fajta jobbá tétele és a fajta 'minőségének' megőrzése (amihez ugye kiállításra kéne vinni, kellene tenyésszemle hogy megfelel e a standarndnak a kutty, dehát ezt tk nélkül elég nehéz), és a valódi nem pénzéhes tenyésztők ezt próbálják csinálni nap mint nap rengeteg pénzveszteséggel, aztán jönnek az ilyen emberek ilyen ambíciókkal mint például Te, csak remélem tudod, hogy a kutyák nem egy generációra örökítenek, úgyhogy nem elég ha a te kutyádnak és az apának sincs semmi ilyen baja, mert mi van mondjuk 5. generációra de akárcsak a 3.ra visszamenőleg? Azokról a kutyákról tudsz bármit is? Persze ez mind szép és jó amit leírtál, de nem lelkiismeretes tenyésztés, inkább csak lelkiismeretes szaporítás.
2015. márc. 8. 14:22
 12/19 A kérdező kommentje:
Eloszor is, csak a rosszat keresitek es a kifogasolhatot. Nem akarok hatalmas tenyeszetet es sok kutyat es kolykot is csak ivartalanitva adok el, hiszen nem tudhatom, hogy ki mire akarja hasznalni. A torzskonyvesek elottem mar leszerepeltek es csak szeretnem hangsulyozni, hogy kulfoldon meg annyira sem szurik oket, mint itt. Nem olcson vettem, majdnem 100 ezer volt. Engem nem izgat az anyagi oldala, mert nem a kutyaimbol eltem eddig sem es koszonom jol elek. Barmit kerdeznel a kutyakrol, yorkikrol, tenyesztesrol stb., tudnek ra valaszolni, mert csaladon belul volt meg tenyeszto mas fajtara is es mindent kitanultam amit lehetett. Nem egy 15 eves kislany vagyok aki tervezhet meg kitalal dolgokat.. Ahogy a rendes emberek, csakis egeszsegugyi garival es altalanos adasvetelibel adnek el kutyust, csak is jo helyre. Ha pedig megis barmi visszaut es beteg lesz valamelyik kolyok? Semmi baj. Akkor lemondok errol es nem veszek reszt sem ilyen modon, sem mas modon a kutya tenyesztesben, amit sokan torzskonyves tenyesztesnek, de en azt is torzskonyves szaporitasnak neveznem. Mint emlitettem, anyagi javakat nem varok a kutyakbol, tehat nem azert akarok oket eladni, mert olyan sokat keresek majd veluk, de nyilvan ki azaz ostoba, aki majd bevizsgaltatja dzaz ezerert a szuloket, aztan egeszsegugyivel es szerzodessel ingyen osztogatja? A kutya ara is altalaban mutatja a szinvonalat, ezer van a szaporitoknak 20-30 ezerert kolyok. Visszaterve az alomra, ha pedig beteg(ek) lenne/lennenek a kolykok, akkor egyszeruen megtartom oket, ivartalanitom, es ha kell valamilyen egeszsegugyi bajukra orvoslas, kifizetnem. Nem vagyok es nem is leszek nagy uzemi tenyeszto, mert nem ebbol akarok elni, de ha tudom vallalni ertuk mind anyagilag es mind lelkileg a felelosseget, akkor nem azt csinalok, amit akarok?:) es nem kerem azt a szoveget, hogy ezek a kutyak elveszik a lehetoseget a menhelyen sinylodo szerencsetlenektol es hasonlok. Mert akk yorkit akar, az nem menhelyi kevereket fog venni, max felkeres egy szaporitot. Es ha meg en tartok meg otbol ot kolykot, akkor sem kerulne a helyukre menhelyi kutya ha nem lennenek, mert szep dolog a menhelyrol orokbefogadni, de en nem szeretnek koszonom. Es hozzateszem, a menhelyeket is mar maffiak iranyitjak es onnan is rengeteg kutya nem kiviheto mert nekik az az erdekuk hogy telt haz legyen, hogy kapjak a sok penzt. Erre nemreg van egy tokeletes peldata statualo cikk, azt hiszem az a cime, hogy kutya orokbefogadot keres, csak epp nem elviheto. Egy no bukasarol szol es egyben egy szep lelepzelo cikk ha jol emlekszem az illatos uti menhelyrol.;)
2015. márc. 8. 18:30
 13/19 anonim ***** válasza:
71%

"kolykot is csak ivartalanitva adok el"

Ivartalanítva max. kamaszt adsz el, mert pici korban itthon nem nagyon szokták műtögetni őket, pláne a szukákat. Ivartalan kamasz kutyákkal meg tele vannak a menhelyek. Igen, kistestűvel is, igen, terrierrel is.

A kölykökre meg nem lesz ám ráírva születésükkor, hogy betegek-e, és nem minden betegségből lehet őket kigyógyítani. De ezt nyilván tudod, hiszen te mindent tudsz erről.

A kutyák életminőségével játszol, vedd észre.

2015. márc. 8. 18:43
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Ja, az összeesküvés-elméleteidet pedig kérlek, tartsd meg magadnak :) Én elhiszem, hogy kellemes gondolat, hogy rajtad kívül mindenki hülye, de ha ragaszkodsz ehhez, akkor kérlek, ne beszélgess más emberekkel. Meg se érdemeljük, hogy hozzánk szólj.
2015. márc. 8. 18:44
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Valamint ha mindent tudsz, minek teszel fel ide egyáltalán kérdést? Azt vártad volna hogy mindenki irogassa hogy jajj dejó ember vagy hogy elviszed szűrésekre a kutyádat és hogy jajj végre valaki aki tényleg lelkiismeretes? Mert ha igen, akkor ez most nem jött össze.
2015. márc. 8. 19:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem ìrhatjátok, èn elvittem :D

Ivartalanul is :)

2015. márc. 8. 20:17
 17/19 A kérdező kommentje:

Tenyleg tele van a vilag birkakkal.. Csak a rosszat latjak es hogy mibe lehet belekotni... Ennyi agyalagyultat szabadlabon.. Ilyenkor erzem hogy milyen csodalatos dolog normalisnak lenni. Csak a folytonos kotekedes es kipczes megy.. Csodalatos. Remelem most mindenki buszke magara (taps)

Oltani megy, de semmit sem tettetek le az asztalra csak egy forumon szologattok be. Gratulalok, teljes elet (ujabb taps es meg sok szaz)

2015. márc. 9. 22:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát, ha neked ez jött le, akkor sajnos szövegèrtèsi problèmáid is vannak.
2015. márc. 10. 06:58
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdésfelvető!

Tisztelet a lelkesedésed és felelősséged a kutyád egészségére való odafigyelésed miatt.

Még abban is osztom a véleményed - bizonyos mértékig - ami ma a törzskönyvezés (??) terén megy és úgy egyáltalán a hivatalos tenyésztés és kiállítási dolgok körül forog.

Viszont: figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy az általad kedves fajta egyike azon kutyáknak, akiket előszeretettel szaporítanak, hivatalosan, kéz alatt ahogy tetszik, de ezt te is leírtad.

Ha nagyon szereted a fajtát akkor örülsz a Te egészséges, szép példányodnak, vigyázol rá, neveled és büszke vagy rá, nem ártasz a fajtának azzal, hogy te is beállsz - még ha jó hiszeműen is - a szaporítok közé, csak azért mert Te szerinted különbet "gyártanál".

Olvass utána alaposan a szaporítós dolgoknak és ha a lelkiismereted a helyén van tudni fogod, hogy mi a helyes lépés.

Egy ivartalanított, egészséges és valóban szép yorkshire terrier kan gazdája:)

2015. márc. 10. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!