1. pároztatásunk lenne ( yorki ). Erkölcsös 1 kiskutyáért fedeztetni?
Kedves utolsó!
Nem zavar,hogy KAN yorkija van a kérdezőnek???
Nem szuka,valószínű nem fog elleni.
A fedeztetést kan kutyára értette.
Mindegy,engem már lepontoztak itt mások,nagyon jó....
Pedíg én a kérdésre válaszoltam,többek között az első válaszoló voltam.
19:35 Inkább maradtál volna csendbe.....:)))
Ki kérdezte ezeket amiket írtál?
Az utolsónak pedig köszönöm és ment a +,az összes válaszodra:)
Légyszi kedves utolsó, pihentesd magad. Megírta a kérdező, hogy tisztában van a dolgokkal, elhisszük neki. Végre egy yorki gazdi, aki nem tipikus szaporító. Miért ne lehetne kölyökért cserébe? Nyilván ő fog először választani az alomból.
Azt tudom a kérdezőnek tanácsolni, ha nála rendben vannak a túltárgyalt dolgok, a saját, a kutyája és a fajta érdekében csakis olyan szukához adja kant, akinél szintén megvan minden feltétel. Valamint nagyon alaposan beszélgessen el a szuka gazdájával arról, hogyan gondolja a kölyköknek a gazdikeresést (lehetőleg vegyen föl előjegyzést) és mennyire számít neki, hová, kihez kerülnek a kicsik. Fogja-e az eladás után is nyomon követni a sorsukat? Stb. A tenyésztés nem csak a szuka, hanem a kan tulajdonosnak is legalább akkora felelőssége. És azért is legyen fontos, hogy kivel házasítod össze, nehogy rossz híre menjen a kutyádnak, hogy tőle beteg vagy minőségileg kifogásolható alom született, mind idegrendszerileg, mind küllemileg. Apróbb hiba természetesen belefér a legjobb párosításba is, de ettől még legyen minőségi. Ha komolyan gondolod a tenyésztést, már most hosszú távban kell gondolkozni!
A fedeztetésről pedig írjatok szerződést, amiben benne foglaltatik a fizetés módja, jelen esetben egy kiskutya.
Remélem valóban igaz, amiket írtál és tényleg minden megvan! Remélem a sok színvonaltalan yorki tenyésztő között üde színfolt leszel, aki valóban törekszik a csúcsminőségre minden tekintetben! Nem szégyen kérdezni, hülyének maradni annál inkább! Tehát ha minden állításod igaz, akkor ebben az esetben sok sikert kívánok a munkához, remélem, hogy a fajta javára válik!
Yorkinál éppen előfordulhat, hogy csak egy kölyök születik. Akkor megtartja. És akkor mi van? Ha jó minőségű lesz, neki is megcsináltatja a szükséges minősítéseket és azzal, mint saját tenyésztésű kutyával tenyészt és kennelt alapít, akkor mi van? Én vagyok a fő szaporításellenes, de szerintem ez a kérdező normális és komolyan gondolja! Képzeld, én képben vagyok a témában, de szoktam ide kérdéseket kiírni. Nem csak idióták kérdeznek ezen az oldalon és pont azért szeretem, mert igazi kutyások is vannak itt.
De ha ennyire kötekedhetnék vagy, föltehetsz kereszt kérdéseket akár nekem, akár a kérdezőnek és ha nem kapsz kielégítő választ, akkor majd alkothatsz véleményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!