Ne haragudjatok, hogy megkérdezem, de itt MINDENKINEK törzskönyves, agyoniskoláztatott világbajnok kutyái vannak, hogy csak az a jó? Miért van ez? (részletesebben lent)
Az olcsóbb táptól megfog dögleni (pedig ez az olcsóbb táp 10 éve olyan népszerű volt, mint most pl. : a Royal Canin), meg hogy ha nincs meg az összes létező szűrése a szülőknek a kutya az első adandó alkalommal el fog pusztulni.
Hozzáteszem, hogy a saját kutyám teljesen egészséges, nagyszülei mind törzskönyvesek voltak, a szülei már nem. Magamtól tanítottam meg mindenre, amire kellett.
A szüleimnek volt egy hamisított törzskönyves staffordjuk, soha semmi baja nem volt az olcsó tápokkal, a betegségek se érték el.
A nagyszüleim 40 éven keresztül tartottak kutyát, azok között talán 2 volt törzskönyves, ismerősöktől kapták mindig ajándékba a kölyköket.
Apropó... A menhelyi kutyáknak sem biztos, hogy szűrve voltak a szüleik, sőt tk-juk sincs. Akkor ők is ki fognak purcanni???
a farkast azert domesztikaltak h vedje a teruletet nem azert h kiallitasokra vigyek es bohocot csinaljanak bElole ami nem hiszem h jot tesz a kutyanak:)
Es regen se volt tk megis megvoltak az elodeink a hazuasitott vadAllataikkal :)
én azt csinálnám, ha rajtam múlna, hogy aki nem tudja igazolni, hogy szűrt, törzskönyves, ha a fajtastandard kéri, munkavizsgás(!!) kutyák kölykeit árulja, annak ingyen kelljen adnia.
Rögtön kiszelektálódna a sok szaporítós és küllemtenyésztett kutya, és csak a java maradna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!