Kb. mennyibe kerül egy kutyát eltartani (oltások, eledel, póráz, stb. )?
Oltások: 20 ezer körül, ez állatorvostól is függ
Chip: 3000-5000 körül, de láttam már jóval olcsóbban és drágábban is, ez is dokifüggő
Féreghajtás: Elméletileg 200 ft max/alkalom
Póráz/nyakörv/hám: 3000 ft kb
Eledel: A tenyésztő valószinüleg adni fog egy "kezdőcsomagot", azzal kezdd, és fokozatosan térj át arra, amit kinéztél neki, ez 1000-1800 ft/kiló
Tálak: 1000-2000 ft, ha fém, ha műanyag, 1000-ből kijön
Ruha(yorkinak kell): 1000 alatt csak használtat találsz
Jutalomfalat: Változó, de nem drága
persze még van sok minden, de elsőre ennyi jutott eszembe
jó minőségű táppal etetve, és rendszeres állatorvosi ellátással szerintem havi 5-6000 Ft-ból bőven kijössz.
egy yorki szerencsére alacsony fogyasztású :)
1. vagyok
Az első négy oltás 2 hetente van, ez terheli jobban a pénztárcát, aztán fél évvel később, majd évente kell a veszettség ellen, így már nem olyan rossz.
Egyrészt, mindjárt jön valaki, aki majd felvilágosít, hogy naná, hogy fajtiszta szülőktől lesz a kutyád, de ez minden létező kutyára igaz, kivéve aminek az apja mondjuk egy farkas.
Márészt, ha ismerőstől kapsz ingyen kutyát, az nem lesz 100%-osan egészséges, és pont. Ha csak az ismerősöddel nem vagytok olyan jóban, hogy azt az 50-100e Ft-nyi költséget ő állja helyetted, mert ennyibe kerül egészséges kiskutya megszületése.
A szülei hiába fajtatiszta, törzskönyves yorkik (bár itt már ez is kétséges), ha nincsenek meg a szűréseik, és nem egy olyan ember választja ki őket, aki tanult tenyésztést, és ezzel hivatásszerűen foglalkozik. Ezek nélkül semmi garancia nincs rá, hogy a kutyád nem örököl valami csúnya betegséget. Sőt, jó eséllyel betegebb lesz, mint ha mondjuk a fajtamentőktől hoznál egy kiskutyát.
Valóban. :D Sorry.
Akkor javítom: "kivéve aminek az apja mondjuk egy quokka." :D (Az amúgy is elég cuki lenne...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!