Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igy tenyleg nem setaltathatom...

Igy tenyleg nem setaltathatom poraz nelkul?

Figyelt kérdés
Van egy ket eves kutyam, aki alapjaba veve egy nagyon okos kutya, de a poraz nelkuli seta nem megy, az en hibambol. Ugy igazan sose mertem elengedni. Ha le is vettem rola a porazt, akkor, ha 2meterre volt tolem mar bepanikoltam es hivtam vissza, vegig kezem labam remegett a szivem majd kiugrott a helyerol es par perc mulva mindig visszatettem ra a porazt, es maris megnyugodtam es sokkal jobb volt ugy setalni. NEKEM! De a kutyanak nem..neki kene a "szabadsag" amit nem szeretnek elvenni tole. Volt a kozelben egy zart fuves terulet, ott sokat gyakoroltunk, egy idobe jol is ment, de mindig ott volt egy baratnom kutyaja is es ugy nem ment el, akarmikor magamhoz tudtam hivni, sokszor csinaltunk olyat, hogy elbujtam es o megkeresett. Aztan egyszer mikor nem volt ott a masik kutyus jatszottunk es nem tudom mi utott bele, de otthagyott. Kimaszott egy lyukon a keritesen es kint szedtem ossze, aztan a kovetkezo az volt, amikor szinten baratnom kutyajaval voltunk kint egy nagy reten, elkezdtek kergetni egymast (jatekbol) es nagyon messzire elmentem, baratnom nem de en nagyon megijedtem. Volt olyan is, hogy eltunt a bozotba es onnan jott elo. Aztan a baratnomek elkoltoztek, a sportpalyat pedig lezartak. Igy most se masik kutya, se zart terulet. De en meg most is ugy vagyok vele, hogy szeretnem poraz nelkul setaltatni, ugyanakkor nem merem. Volt, aki azt mondta, hogy meg nem behivhato ne engedjem el, na igen ... Es akkor, hogy fogja megtanulni? Ez nem all ossze. Most eldontottem, hogy meg fogjuk tanulni, en megtanulok nyugodt lenni, o megtanul visszajonni. De hogy csinaljam?
2015. febr. 14. 00:12
 1/5 A kérdező kommentje:
Elmentek*
2015. febr. 14. 00:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Vegyél hosszú pórázt, ami nagyon hosszú, itt megtalálod: [link]
2015. febr. 14. 00:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincsen ezzel a kutyával semmi baj, csak nem bizol meg benne!!! Foglalkozz vele, játszatok, akkor nem lesz miért elmennie, mert jól érzi magát veled.
2015. febr. 14. 06:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Hosszú póráz, illetve ha bele fér kutya suli.

Nekem húgom kutyája olyan,hogy bár zárt parkban elmerem engedni,mert ott nem tud kirohanni az útra.De pl vannak itt füves placcok,ahol a saját kutyámat vígan elengedem,de húgomét nem. Miért? Mert rohadtul nem bízok meg benne.1, vele nincs túl szoros kapcsolatom, 2,míg kölyök volt többször elengedtük csak szimplán füves bekerítetlen placcokon.Mondván nem fog elmenni.Hát sajnos egy játék hevében elrohant,a kutyám meg utána!! Na akkor nagyon mérges voltam rá,mert soha 7 év alatt nem csinált ilyet! Hívtam az enyémet,húgom a sajátját. Enyém vissza rohant,meg dicsértem,de rögtön póráz.

Aztán a bokor mögül húgomé és vissza rohant (szerencsére egy nem túl forgalmas hely volt az)

Megdicsértük amiért vissza jött ő is.

De legbelül a szívünk megállt,meg persze idegesek is voltunk.

Na attól a naptól kezdve a húgom kutyáját csak hosszú pórázon engedjük el olyan helyen ahol nincs kerítés.Vagy csak zártba.

Igazából csak többet kéne vele foglalkoznom,de nekem nincs időm a sajátommal is és a húgoméval is foglalkozni, meló mellett.

(húgom nem sokat foglalkozik vele mostanság,mára már 4 éves lett a kutya,de tényleg egy szorosabb kapcsolat,gyakorlás,foglalkozással rohadt jó kutyát tudnék belőle faragni)

2015. febr. 14. 13:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj el kutyaiskolába alapképzésre, ott segíteni fognak neked is, hogy jobban meg tudj bízni a kutyádban, mert ez a fő problémátok, nem bízol magadban sem, hogy kontrollálni tudod. Plusz azért is érdemes kutyasuliba menned, mert ezzel rengeteg plusz ingert, és társaságot is biztosíthatsz a kutyusodnak, szóval minden téren jól jártok vele.
2015. ápr. 1. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!