A kutyák tényleg érzik az emberek által kibocsátott hormonok szagát, és meg tudják különböztetni azokat? Tehát megérzik a félelmet stb?
Sőt...!
Egyes terápiás kutyákat,már évek óta képeznek,olyan elváltozások észrevételére,mint például a rák,bizonyos fajtái...
Láttam olyan kutyát,amelyet arra képeztek ki,h számolja meg a fedezékben lévő embereket!!! Úgy nézett ki,mint egy éhes korcs,de 25!!!ember szagát tudta elkülöníteni és pontosan jelezni!
Bomba kereső kutyát is láttam,olyant,amelyik 12 centi páncélajtón jelezte a detonátor és nemcsak a robbanószer helyét...!
A hormon változást még könnyebben észreveszik,csak senkisem tudja,h miért és hogyan. De ez igaz,amúgy a macskákra is a hormonokkal kapcsolatban.
Pedig működő gyakorlat...!:)
A szaglás által a levegőből vett mintákat a kutyák,bizonyítottan eltudják különíteni,akár többszáz illat közül is képesek kiválasztani a keresett illatot. Ennél a képzésnél a számolás a furcsa,h miként azonosítja be a mennyiséget. Természetesen irreális lenne elvárni a kutyától a matekot,de ennél egyszerűbb a módszer.
Illat központokat hoztak létre,azaz egy halmazba öt elkülönülő illat tartozik és minden illat központ különbözik. Ennél a kutyánál amelyikről ezt írtam,öt illat központot tudott megkülönböztetni és így jelezni. Persze ez nem azt jelenti,h pont 25 embert jelez ilyenkor,hanem 20-nál több embert talált. Egy ilyen helyzetben nem mindegy,h 10 emberre számíthatsz vagy 20- nál is többre.
Tudtommal ezt a kutyát poénból tanítgatták először és mikor több mint 95% -os eredményeket produkált,kezdtek vele konkrétan foglalkozni.
Jelen tudomásom szerint,legalább 10 ilyen kepzettségű kutya van a SEAL kötelékében és mindegyik keverék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!