Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutya ivartalanítása? Még...

Kan kutya ivartalanítása? Még mindig kétségeim vannak.

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy mindenki mást mond. A szabad területen, ahova kijárok a most 7 hónapos kutyámmal, rengeteget beszélgetek kutyásokkal, és kb annyian mondják, hogy milyen fontos, mint azt, hogy nehogy megcsináljam. És a legtöbbjének már a sokadik kutyája van, és komoly érvrendszere van mindegyiknek. És ráadásul a fejemből nem tudom kivenni a a gondolatot, vagy véképzetet, vagy akármit, hogy a kanok ivartalanítása igazából az állatorvosok biznisze miatt van így favorizálva, az állatorvosok által írt ivartalanítási előnyök mögött a valóságban ez van. Leírják a sok betegséget, amit el lehet kerülni, hosszabb élet stb. Na de én is ilyeneket írnék, ha állatorvos lennék és pénzt akarnék keresni. de az is lehet, hogy igaza van. Szabadban elengedett kutyaként majd nem lesz annyi konfliktusa - mondja a fáma. Na de jön a másik ember ugyanott a parkban, hogy az ő kutyája 11 éves, nincs ivartalanítva, és nem nagyon volt konfliktusa. Az egyik mondja, hogy muszáj, mert tüzelési időszakban Békásmegyerig fog rohanni egy szuka után, vagy megöleti magát az úton, de ekkor jön a másik ember, hogy az övé nincs, és nem szokott vele baj lenni tüzelési időszakban sem, akkor is visszajön. Szóval nem tudok kiigazodni ebben. Segítsetek kérlek. Köszönöm!
2015. febr. 19. 15:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%
Szar lehet úgy élni, hogy az ember az állatorvosokat pénzéhes köcsögöknek hiszi. Állatorvosnak lenni egy szép hivatás, amit tapasztalataim szerint általában rendes emberek művelnek és nincsenek ilyen hülyeségekre rászorulva, mert enélkül is meg lehet ebből élni.
2015. febr. 19. 17:19
 12/26 A kérdező kommentje:
Miért lenne szar úgy élni? Egyébként senki nem nézi pénzéhes köcsögöknek, de azért azt nyilván mindenki tudja, hogy az orvostársadalom egy része, főleg a magánorvosok (az álkatoknak nincs SZTK), de a úgy általában a kórházi orvosok sem vetik meg a pénzt. A humán orvoslásban is, főleg magánpraxisban számtalanszor beszélnek rá embereket drága kezelésekre, melynek megalapozottsága elég kérdőjeles.
2015. febr. 19. 18:17
 13/26 anonim ***** válasza:
Akkor biztos csak veletlen, hogy pl a tenyesztok is csak ivartalanitasi kotelezettseggel adnak el hobbi celra kolykot, a menhelyek meg minden bekerulo kutyat ivartalanitanak.
2015. febr. 19. 18:21
 14/26 anonim ***** válasza:

Az, hogy bizonyos embereknek nincs problémájuk a kanjukkal tüzelési időszakban, nem garancia arra, hogy a tiéddel sem lesz (persze ez fordítva is igaz).

Igaz, nekem szuka kutyám van, tenyészkutyának lett volna szánva, kiállításoztam is vele, de ha nem ivartalanítattam volna, most oda lenne az egészsége.

Ha hobbi kutya, én mindenképp javaslom Neked az ivartalanítást. Nem csak azért mondja az állatorvos azt, amit, hogy pénzt keressen rajtad, valóban segít megelőzni bizonyos betegségeket (pl. hererák), tüzelési időszakban nem veszíti el a fejét (bár ez függ attól is, mennyire erős a fajfenntartó ösztöne). Az való igaz, hogy az ivartalanított kutyák hízékonyabbak, de nem feltétlenül kell speciális táp sem, ha a gazdi normálisan odafigyel az étrendre. Ivartalanítva is lehet teljes értékű kutya, sőt, nagyban könnyít az életén.

Ne mások kutyájának a viselkedésére alapozz, minden kutya más és más. Tedd, amit jónak látsz.

2015. febr. 19. 20:23
 15/26 anonim ***** válasza:
Keress ivartalanítási akciókat,ha árėrzékeny vagy.Ha másért nem,de azért,hogy ne gyártson kiskutyákat még vėletlenül sem ėrdemes ivartalaníttatni.Emellett egészségvédő hatása is van,illetve nem fog tüzelő szukák miatt szökni vagy összeugrani kanokkal.Sokan úgy tekintenek a kutyái heréire,mintha a sajátjuktól kellene megválni..Egy altatásban vėgzett műtétben meg nincs semmi állatkínzás.
2015. febr. 19. 20:25
 16/26 A kérdező kommentje:
Nem igaz, hogy a menhelyek minden kutyát ivartalanítanak. Az enyém menhelyi, 7 hónapos, 9 hetesen hoztam el. Csak a lánykutyák esetében kell ezen a menhelyen ivartalanítási kötelezettséget aláírni. A lányokat 6 hónaposan vagy attól felfele ivartalanítják, a fiúkat nem. Más helyen biztos máshogy van, de itt így van,
2015. febr. 19. 20:50
 17/26 A kérdező kommentje:
Figyeljetek, én nem mondtam, hogy az állatorvos azért mondja. Én azt mondtam, hogy ezt a lehetőséget is el tudom képzelni (miért mondjam azt, hogy nem tudom elképzelni) és ez is elbizonytalanít. Ha biztosan tudnám, hogy azért mondja, akkor nem lett volna kérdésem.
2015. febr. 19. 20:52
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem az ára a baj, én nem vagyok árérzékeny.

De valószínűleg ivartalanítani fogom.

2015. febr. 19. 20:54
 19/26 anonim ***** válasza:
Azért nem ártana utána számolni, hogy a gyógyszerek és az eszközök mennyibe kerülnek, és ezekért nem jár támogatás. Szóval nem igazán jövedelmező önmagában ez a munka, csak akkor tud belőle megélni, ha mellette csinál mást is.
2015. febr. 19. 22:32
 20/26 anonim ***** válasza:
A legtobb menhelyen a kanokat is ivartalanittatjak.
2015. febr. 20. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!