Kan kutya ivartalanítása? Még mindig kétségeim vannak.
Az, hogy bizonyos embereknek nincs problémájuk a kanjukkal tüzelési időszakban, nem garancia arra, hogy a tiéddel sem lesz (persze ez fordítva is igaz).
Igaz, nekem szuka kutyám van, tenyészkutyának lett volna szánva, kiállításoztam is vele, de ha nem ivartalanítattam volna, most oda lenne az egészsége.
Ha hobbi kutya, én mindenképp javaslom Neked az ivartalanítást. Nem csak azért mondja az állatorvos azt, amit, hogy pénzt keressen rajtad, valóban segít megelőzni bizonyos betegségeket (pl. hererák), tüzelési időszakban nem veszíti el a fejét (bár ez függ attól is, mennyire erős a fajfenntartó ösztöne). Az való igaz, hogy az ivartalanított kutyák hízékonyabbak, de nem feltétlenül kell speciális táp sem, ha a gazdi normálisan odafigyel az étrendre. Ivartalanítva is lehet teljes értékű kutya, sőt, nagyban könnyít az életén.
Ne mások kutyájának a viselkedésére alapozz, minden kutya más és más. Tedd, amit jónak látsz.
Nem az ára a baj, én nem vagyok árérzékeny.
De valószínűleg ivartalanítani fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!