Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutya ivartalanítása? Még...

Kan kutya ivartalanítása? Még mindig kétségeim vannak.

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy mindenki mást mond. A szabad területen, ahova kijárok a most 7 hónapos kutyámmal, rengeteget beszélgetek kutyásokkal, és kb annyian mondják, hogy milyen fontos, mint azt, hogy nehogy megcsináljam. És a legtöbbjének már a sokadik kutyája van, és komoly érvrendszere van mindegyiknek. És ráadásul a fejemből nem tudom kivenni a a gondolatot, vagy véképzetet, vagy akármit, hogy a kanok ivartalanítása igazából az állatorvosok biznisze miatt van így favorizálva, az állatorvosok által írt ivartalanítási előnyök mögött a valóságban ez van. Leírják a sok betegséget, amit el lehet kerülni, hosszabb élet stb. Na de én is ilyeneket írnék, ha állatorvos lennék és pénzt akarnék keresni. de az is lehet, hogy igaza van. Szabadban elengedett kutyaként majd nem lesz annyi konfliktusa - mondja a fáma. Na de jön a másik ember ugyanott a parkban, hogy az ő kutyája 11 éves, nincs ivartalanítva, és nem nagyon volt konfliktusa. Az egyik mondja, hogy muszáj, mert tüzelési időszakban Békásmegyerig fog rohanni egy szuka után, vagy megöleti magát az úton, de ekkor jön a másik ember, hogy az övé nincs, és nem szokott vele baj lenni tüzelési időszakban sem, akkor is visszajön. Szóval nem tudok kiigazodni ebben. Segítsetek kérlek. Köszönöm!
2015. febr. 19. 15:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Az én kutyám prosztatabetegsége az ivartalanítással oldódott meg, tehát a betegséges dologról nem hinném hogy kamu. A másik pedig, hogy tényleg szenvednek tüzelési időszakban, még ha nem is szöknek el. Például sétáknál már nem vágyódik annyira a tüzelő szukák által lepisilt fák után. Ráadásul ha véletlenül elveszne, akkor nem fog egy tucat szukát befedezni, ezzel rengeteg felesleges kölyöknek (elég sanyarú) életet adni.

Előnye van, hátránya nincs, legfeljebb annyi a kockázat, hogy nem nyersz vele semmit. De nem is ez a célja, inkább a kutyák életét könnyíti meg.

2015. febr. 19. 15:41
 2/26 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom. Én is pont ezen agyalok, mert most akarok majd egy kutyust (kant, Ő lesz az első kutyám önállóan) és pont így vagyok, ahogyan te, ráadásul én állatkínzásnak érzem... Persze természetesen tudom, hogy nem az. Viszont, ha arról van szó, hogy egy dobinak a fülét, farkát vágatnák (mondjuk én nem vágatnám, mert számomra nem a kinézet az 1. szempont), akkor jönnek azzal, hogy ez állatkínzás! De kérdem én az nem ugyanolyan (vagy rosszabb), ha a kutyát konkrétan kiherélik?!

Nekünk amúgy aki volt kutyánk gyerekoromban az nem volt ivartalanítva és nem volt vele gond! Naponta 2x, 3x sétáltattam és soha nem futott egykutya után sem, soha nem reagált úgy a hölgy kutyusokra mint mondjuk egy döglött sünre az úton :D (Onnan bezzeg alig tudtam elrángatni)

Ráadásul az ivartalanított kutyáknak speciális étel kell ami drágább általában, + még azt is látom a szememmel, hogy sokszor elvannak hízva ami 100%, hogy nem egészséges, akárki akármit mond! (Mondjuk ez lehet, a gazdi hibája is)

2015. febr. 19. 15:46
 3/26 anonim ***** válasza:
96%
En csak elonyeit latom az ivartalanitasnak. Hozzateszem, hogy az enyem nincs ivartalanitva, mert tenyeszkutya es semmi problemaja nincs, de ez azert van, mert rengeteg energiat belefeccoltunk, hogy ne is legyen. Ha fiatalon ivartalanitottuk volna, sokkal konnyebb lett volna az elso 1-2 evunk. Ha pedig kioregszik mint fedezokan, szeretnem megcsinaltatni a mutetet.
2015. febr. 19. 16:02
 4/26 anonim ***** válasza:
64%
Most felteszek neked egy kérdést: te láttál már gazdag állatorvost? Mert én még nem.
2015. febr. 19. 16:08
 5/26 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom, hogy az állatorvosnak mennyi pénze van, nem számol be nekem róla. De ha nem ivartalaníta kanokat, nyilván a mostaninál kevesebb pénze lenne, akár gazdag most, akár nem. Tehát ez nem ellenérv, hogy nem gazdag az állatorvos. Attól még mondhat hamis dolgokat bevételért. A hajléktalannak még annyi sincs, mégis azt mondja, hogy kaját akar venni a pénzből, amit kér, holott elissza. Így akar többet szerezni. De ez nem jelenti azt, hogy nincs igaza az állatorvosnak az ivartalanítási kérdésben, de attól még ott motoszkál az esetleges marketingtrükk lehetősége a fejem egy hátsó sarkában.
2015. febr. 19. 16:14
 6/26 anonim ***** válasza:
39%

4-es: Én igen. :)

Én nem vagyok az ivartalanítás mellett. Mármint, sok betegséget megelőz, de ha valaki vigyáz a kutyájára, akkor pl. nem szökhet el a szukák tüzelésekor, igaz a betegségeket nem nagyon lehet megelőzni. De én nem tudnám egyik szuka kutyámat sem ivartalaníttatni, nem akarom velük ezt tenni, sajnálom őket. :/

Ha a kant bezárod tüzeléskor, vagy biztosítod ne szökhessen ki, akkor nem kell ivartalaníttatni, szerintem akkor ivartalaníttasd ha pár betegséget el akarsz kerülni.

2015. febr. 19. 16:14
 7/26 anonim ***** válasza:
50%
4-es! Minden állatorvos "gazdag", vagy ha nem is, de jóval átlag felett keresnek...
2015. febr. 19. 16:17
 8/26 anonim ***** válasza:
Elzárhatod a kan kutyád, de ha érzi a tüzelő szukát, akkor szenved! Nem csak a betegségek, hanem ez miatt is érdemes ivartalaníttatni.
2015. febr. 19. 16:38
 9/26 neige ***** válasza:
94%

Javaslom, ivartalaníttasd a kutyust. Én is sokáig vacakoltam rajta, mert két kistestű kutyusunk a házban lakik velünk, esélyük sem lenne ellógni, eddig sem voltak agresszívek, csak lejelölték a házfalat, ami tulajdonképpen szokássá lett és mi sem változott rajta az ivartalanítás óta.

Azt gondoltam, csonkítás és igenis tudok vigyázni rájuk.Aztán belegondoltam, fontos-e a here amit így se- úgy se használhat.Ugye,nem?Na és a betegségek.. sokat jelent az a + 5 év?Persze, sokat..

És ivartalaníttattam a 4 éves bichonom és a másfél éves chihuahuát is.A staffunk még csak 5 hónapos, de ő már szilárdan tervbe van, jövő hónapban vagy azt követően.

A havanese felszedett két kilót, a chihuahua semmit. Ha többet sportolnánk, valószínű a havanese is leadná, hiszen az étrendjén nem változtattunk, nem kap diétás tápot, stb.

Azóta nyugodtabbak, nem hágják időnként egymást.. S most már hárman vannak együtt kanok.Kell ennél meggyőzőbb érv? :D

2015. febr. 19. 16:49
 10/26 anonim ***** válasza:
attól függ, hogy milyen a kutyád. ha hiányzik belőle a fajfenntartó ösztön, az életben nem fogják zavarni a tüzelő szukák, és el sem fog szökni, és mivel inger sincs, igy beteg sem lesz. ha minden tüzelés egy rémálom, akkor jobban jársz, ha ivartalanittatod.
2015. febr. 19. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!