Hogyan zajlik a egy kan kutya ivartalanítása? A műtét utáni lábadozás miképp zajlik, egész napos figyelmet igényel?
Ezeket a problémákat két évesen az ivartalanítás már esélyes, hogy nem szűnteti meg, de könnyebb lesz kezelni. Még ivarérés előtt kellett volna, amikor nem váltak szokássá ezek a dolgok, akkor ki se alakultak volna, és nem lenne gond. Persze az agresszió más tészta, annak nem csak a hormonokhoz van köze.
Szóval ivartalanítás ÉS nevelés. Ez a kombináció bármilyen életkorban jobbá teszi a kutya életét.
Kétévesen nem késő egyáltalán, mindenképpen megéri, mert a kutya is nyugodtabb lesz, meg legalább a heréivel nem lesz probléma a jövőben. Soha nem hallotam még olyat, hogy "nem ajánlatos", rengeteg felnőtt korban ivartalanított kan volt nálam, nem tudom, miért ne lenne ajánlatos... Hátránya nem, csakis előnye származik belőle.
Ez egy nagyon egyszerű műtét, a műtét napján már nem eszik, iszik a kutya. Vagy felébredve adják át, vagy kábán, de amíg kába, legyen a padlón, ne ugorjon fel sehová, ne igyon, ne egyen. Érdemes kérni rá tölcsért, biztos, ami biztos, néha levehetitek felügyelet alatt, hogy lássátok, mit csinál. A kanok általában már másnap semmi jelét nem mutatják annak, hogy műtve voltak, én tölcsért sem szoktam kérni, igaz, én velük vagyok szinte állandóan.
Ha a tölcsért tutira nem tudja leszedni, nem kell vele lenni egész nap, csak a műtét napján, amíg ki nem tisztul, meg néha azért ránézni a sebre, hogy minden okés-e vele, nem-e cseszteti pl. a tölcsér szélével.
A 3. válaszoló nem minden kutya egyforma...örülj neki nagyon ha nem agresszív és jó kutya:D
4. válaszoló:
Értem, köszönöm a választ teljesen megnyugodtam:D
És ilyenkor ha már magánál van az ágyra felugrálás nem szakíthatja fel a sebet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!