Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mennyibe kerül a...

Szerintetek mennyibe kerül a kutya elaltatása és elszállítása? Szerintetek helyesen cselekednék? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok, sajnos azt a szomorú döntést kellett hoznom hogy elaltassam a kutyám mert valami okból kifolyólag (azt persze nem tudom hogy mi) egyre agresszívebben viselkedik, 1,5 éves spániel-labrador keverék kutyusom van viszont pont azt figyeltük meg hogy egyre agresszívebben viselkedik, Már nem fogad szót, mindenkit támad gyerektől a felnőttig, lassan már le sem merek vele menni sétálni mert félek hogy nem tudom tartani és valakit megharap, de ezenfelül bent a lakásban is hasonlóan viselkedik velünk is lassan a múltkor elmenem mellette és beleharapott a lábujjamba. Van egy 5 éves kisfiam és nem szeretném ha vele valami történne így ezt tartom a legmegfelelőbb megoldásnak bár fáj a szívem nagyon, pénteken megyünk az állatorvoshoz is kikérni a véleményét mert fogalmam sincs hogy helyesen cselekszem-e. Gondolkodtunk más megoldásokon is de egyik sem megfelelő viszont valamit tennünk kell mielőtt baj történik. Nektek mi a véleményetek?
2015. febr. 19. 09:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
köszönöm az ötleteket azért megpróbálok mindent megtenni amit lehet de én is gondoltam még arra hogy esetleg valami idegrendszeri problémája lehet.
2015. febr. 19. 10:26
 12/23 anonim ***** válasza:
Az sokkal ritkább, mint gondolnád. Sokat beszélnek róla emberek, meg hajlamosak nagy kiképzők is ilyeneket mondani, amikor megáll a tudományuk, de a legtöbb "megvadult" kutyának semmi baj az idegeivel.
2015. febr. 19. 10:42
 13/23 A kérdező kommentje:
akkor mitől változhatott meg ennyire?
2015. febr. 19. 10:44
 14/23 anonim ***** válasza:

Ezt latatlanban nem lehet megmondani. Egyreszt semmit nem irtal a korulmenyeitekrol, hogyan neveltetek, foglalkoztok vele, mit probaltatok vele csinalni, mikor megjelentek az elso problemak, mit tesztek most stb. Masreszt meg ha le is irod ezeket, akkor is reszben csak talalgatas a dolog, hiszen nem latjuk, hogy mi tortenik.

Az allatvedoket meg hiaba zargatjatok ilyenekkel, nem ez a feladatuk. Jogosan csapta rad a telefont. Kutyakikepzot kell hivni, vagy elvinni kutyaiskolaba.

2015. febr. 19. 10:55
 15/23 anonim ***** válasza:

Akkor hívjál fel még három környékbeli állatvédő szervezetet. Attól, hogy az egyik elhajtott, még nem biztos, hogy a többi is.

Másrészt, azt úgysem fogod tudni megmagyarázni, hogy nem jogos, amit mondanak: "nem most kezdődött ez a dolog", de hagytátok elfajulni. A szakembert pont azért fizetitek, hogy az ilyen nehéz esetekkel megbirkózzon, szóval a "jajj, nem tűr meg mást maga mellett a kutyuli" elég rossz kifogás. Egyébként még akár a helyi állatvédőket is megkérdezhetnéd, hogy tudnak-e neked jó szakembert ajánlani.

Harmadrészt, értem én, hogy aggódsz a fiad testi épsége miatt, de lealtatni egy 1,5 éves kamaszkutyát akkor sem megoldás. Mozgass meg minden követ, hogy hozzáértőkhöz kerüljön!!

A lehető legkönnyebb dolog ráfogni a kutyára, hogy idegbeteg. A spánielekre meg főleg. A tulajdonképpeni ideggyengeség, idegi sérülés nagyon kevés. Tapasztalatom szerint a legtöbbször az a helyzet, hogy a gazdi és a családja nem látja át, hogy milyen hibákat vétettek és miért reagál hogy a kutya. Na, ehhez kell a szakember.

2015. febr. 19. 11:03
 16/23 A kérdező kommentje:
probáltunk tenni ellene hogy ne fajuljon el, kiképzőt pedig nincs pénzünk fogadni mert sajnos egészségügyi problémákkal küzdök már lassan fél éve így egy fizetésből élünk. ezért próbáltam kapcsolatba lépni emberekkel szervezettekkel de mindenhova a pénz kell és eleve nem várom el hogy ingyen bárki bármit megoldjon mert mindenki pénzből él csak sajnos anyagilag ez számunkra nem kivitelezhető
2015. febr. 19. 11:12
 17/23 sippara ***** válasza:
Keressetek neki egy normális gazdát, aki nem cseszi el az egész életét,vqgy ha már igen, legalább felelősséget vállal érte ahelyett, hogy megöletné.
2015. febr. 19. 11:29
 18/23 A kérdező kommentje:
köszi hogy sokan leírtátok hogy ne öljek kutyát nem szeretnék de ez sokaknak nem jutott el úgy látom elárulom ő nem az első kutyánk hanem már az 5ik és ő volt ez első aki így viselkedett velünk ezelőtti 4-gyelnem volt problémánk ezért voltam így a dolgokkal tehetetlen, de sokan csak azt látjátok hogy meg akarom ölni ez a legvégső megoldás lenne... de az ezelőtti kutyáink szépen viselkedtek meg voltak tanítva stb nem volt gond csak nála, mielőtt megkérditek az első sajnos beteg lett elpusztult, a másodikat megmérgezték, a 3. kiöregedett a 4-et pedig tesóméknál van mert ő tacskó volt és ügyesen elfogja az egereket patkányokat így ezért került hozzájuk ezért nem értettem ha eddig 4 kutyával tökéletesen megvoltunk az 5 miért más miért kapna rossz nevelést????
2015. febr. 19. 12:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Öt kutya az pontosan öt különböző jellem. Neki most nem elég az, ami az eddigieknek igen. Nem vagytok egyedül ezzel a problémával, bármennyire is úgy tűnik; nagyon sokan vannak így, hogy kifogtak néhány egyszerű kutyát, aztán egy nehezebbet, és nem értik, miért nem működik.

Meg kell tanulnotok úgy bánni vele, hogy ő is működjön, ennyi. Nem a kutya a hülye, nem is ti, csak egyeztetni kell az óráitokat, szakember segítségével. Ha nincs rá pénz, akkor keressétek fel a fajtamentőket, vagy csak simán hirdessétek meg facebookon meg segítőkész állatvédő szervezetek segítségével, hogy ez van, nálatok veszélyes és nem tudjátok helyretenni, de éppen élhetne, ha valaki rendesen megnevelné.

2015. febr. 19. 12:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik, ahogy gondolod. Nálam is tök jól működtek a kutyák, míg kifogtam egy olyat, akinél tökre nem váltak be az átlagos, szakemberek által tanácsolt dolgok. Meg kell tanulni kezelni azt a kutyát, hiába működött eddig az előző 4, ő egy más jellem. Merrefelé laktok egyébként?
2015. febr. 19. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!