2 hónapos kutyát ki lehet kötni futó láncra arra az időre amíg dolgozunk vagy maradjon a lakásban inkább?
"Várom a hozzáértők válaszát, laikosok vagy mindenképppen válaszolni akarók ne írjanak."
Nesze, itt a hozzáértő válasza.
Ugye tudod, hogy hol kérdezősködsz?
igen, de ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy ne kapjak értelmetlen választ, mint mondjuk az első vagy épp a tiéd most.
Te tudnál érdemben nyilatkozni az üggyel kapcsolatban?
Első vagyok, köszi a lepontozást, megpróbálom máshogy megfogalmazni, talán sikerül.
A kaukázusit ne tartsd láncon, pláne míg fiatal, ebben a korban még fejlődik a természetük, morózussá teheti őket.
Ha szabadon is lenne, akkor is minden napi sétára van igénye még a kertben tartott kutyáknak is (természetesen a kötelező oltások után). Ezért sem célszerű megkötni. Nyilván az első válaszommal csak az arányokat próbáltam érzékeltetni, nyilvánvalóan sikertelenül. Tévhit, hogy a kertes tartás elegendő egy kutyának, napi, kétnapi sétára lenne igényük.
Igen, tudnék nyilatkozni.
Nagyon röviden: 2 hónapos kutyát nem kötünk ki, akármekkora is.
Összességében semmilyen kutyát nem kötünk meg, persze vannak kivételes esetek. Én is kénytelen voltam órákra megkötni a kutyáim, amikor ablakot cseréltek, bár én ott is voltam.
De ezt ti rendszeresen csinálnátok ("amíg dolgozunk"), az meg felnőttnél is rossz ötlet, nem egy kölyöknél.
Legyen bent addig.
Vegyetek olyan játékokat, amik lekötik, akkor nem rombol. ( [link] és még ezer ilyen van)
Előtte, utána jól lemozgatni, de az utcára nem vigyétek ki.
2016-tól tilos lesz láncon tartani a kutyákat.
Tehát vmi megoldást mindenkèppen találnotok kell.
Mi a terv vele felnőtt korában? Láncon lenne kint tartva?
Ha nincs udvar, ahol szabadon lehet, ajándèkozzátok el.
Mondom ezt úgy, h óriás testű kutyát tartok lakásban.
De keleti pásztor kutyát benti kutyakènt+kint láncon tartani, ha nem vagytok vele, elèg rossz párosìtás.
Hogy a kèrdèsre is válaszoljak, kerìtsetek le neki egy területet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!