Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bicikli után futó: Ennyit kibír?

Bicikli után futó: Ennyit kibír?

Figyelt kérdés
Van két kb. 34 kg-s kutyám és el kell velük bicikliznem naponta5 km-t. Mivelhogy az út során szinte csak betonon lehet menni kitaláltam, hogy valahogy betuszkolom a két kutyát egy ilyen utánfutóba, de az a baj, hogy a legtöbbnek 30-45 kg a max terhelehetősége ezért arra gondoltam mi lenne, ha odafelé az egyik ülne az utánfutóba vissza felé pedig a másik. Ez kutyánként kb. 2,5 km naponta, ha kell megállok félúton pihenni
2013. júl. 22. 01:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Az utánfutó kibirja, ne aggódj! De a kutyáid még jobban kibirják az 5 km futást! De ha utánfutón akarod vinni őket, akkor legalább jobban edzzed magad is! Úgyhogy mindkét megoldás előnyös valamilyen szempontból :)
2013. júl. 22. 06:13
 2/3 anonim ***** válasza:
igazán jó nevelt kutyáid lehetnek ha csak úgy berakod őket egy utánfutóba és nyikkanás nélkül végig bent maradnak:D
2013. júl. 22. 06:16
 3/3 anonim ***** válasza:

komoly !!

mások panaszkodnak,hogy a kutyájuk nem szobatiszta, meg nem fogad szót, ehhez képest :) te olyan kérdéseket teszel fel ami feltételezi a profizmust:) ügyes vagy :)

-- gondolkodtam már hasonlón magam is, sőt leellenőriztem pár utánfutót is , tapasztalatom : a kutyáknak készített utánfutók drágák mint a dög !! a gyerekek részére készültből ,ki kell venni az ülést ,megerősíteni az aljzatot ( fa lemezzel ), lehetőleg nagy-kerekű futót válassz ! és megerősíteni a kerékfelfogatást!

---- 5 km egy ekkora kutyának semmi !!

még a legnagyobb 38 fokos melegben sem gond, mivel rövid a táv !

szerintem 38-40 kg körüli lehet a felső határ amikor a futás még nem megterhelő a kutyának.

-- 25-28 c-fok felett nem javasolt a futtatás!!

de ha van víz a közelben ,akkor akár 25-30 km-is letekerhetsz a kutyáid birni fogják, persze feltételezve,hogy már képezteted és edzetted őket .

--- az ilyen melegben mint most is van ,( 35-38 c)

inkább javasolt az úsztatás!

a hősokk komoly gond lehet ! ( egy pit bull, vagy egy staffi nagyon birja a terhelést,és a kínokat, sajnos sokszor túl soká is ,és jön a hősokk .

--- betonon való futtatás ?? rövid távon nem lehet baj ! a kavicsos úton, vagy a forró homokon való futás is legalább annyira kikészíti a talpukat,sőt !!!

2013. júl. 23. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!