Bicikli után futó: Ennyit kibír?
komoly !!
mások panaszkodnak,hogy a kutyájuk nem szobatiszta, meg nem fogad szót, ehhez képest :) te olyan kérdéseket teszel fel ami feltételezi a profizmust:) ügyes vagy :)
-- gondolkodtam már hasonlón magam is, sőt leellenőriztem pár utánfutót is , tapasztalatom : a kutyáknak készített utánfutók drágák mint a dög !! a gyerekek részére készültből ,ki kell venni az ülést ,megerősíteni az aljzatot ( fa lemezzel ), lehetőleg nagy-kerekű futót válassz ! és megerősíteni a kerékfelfogatást!
---- 5 km egy ekkora kutyának semmi !!
még a legnagyobb 38 fokos melegben sem gond, mivel rövid a táv !
szerintem 38-40 kg körüli lehet a felső határ amikor a futás még nem megterhelő a kutyának.
-- 25-28 c-fok felett nem javasolt a futtatás!!
de ha van víz a közelben ,akkor akár 25-30 km-is letekerhetsz a kutyáid birni fogják, persze feltételezve,hogy már képezteted és edzetted őket .
--- az ilyen melegben mint most is van ,( 35-38 c)
inkább javasolt az úsztatás!
a hősokk komoly gond lehet ! ( egy pit bull, vagy egy staffi nagyon birja a terhelést,és a kínokat, sajnos sokszor túl soká is ,és jön a hősokk .
--- betonon való futtatás ?? rövid távon nem lehet baj ! a kavicsos úton, vagy a forró homokon való futás is legalább annyira kikészíti a talpukat,sőt !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!