Hamarosan megérkezik családunkba életünk első tacskó kutyusa. Érdekelne hogy kell arra rászoktatni, hogy egyedül hagyva (míg dolgozunk stb) ne nyüszítsen, ugasson? Mert panelba lakunk és nem lenne jó ha zavarná a többi lakót.
Javaslom olvass utána a falkavezérségnek. Ha te vagy a falkavezér a kutya nem fog utánad nyüszíteni, de ha úgy gondolja a családban ő a falkavezér akkor nyüszíteni fog.
Egyébként ez sok más gondra is megoldás lesz majd.
Elsőként Jan Fennell - Kutyapszichológia c. könyvét olvasd el. Netről ingyen letölthető. Nem hosszú olvasmány, de nagyon hasznos.
Kölyök kutya?
Az egyedülléthez fokozatosan kell hozzászoktatni, először csak rövid időre hagyd egyedül, s fokozatosan növeld az időtartamot. Mindig akkor menj vissza a lakásba, mikor csöndben van.
Ez az irodalmi tanács. A valóságban mi nem voltunk ennyire felkészültek, hisz pénteken jött a kutya, hétfőn meg már dolgozni kellett, de szerencsére nem csinált semmit, míg távol voltunk. De a másik kutyánkkal nem voltunk ennyire szerencsések.
Érdemes lehet szobaketrecbe szoktatni a kutyát. Egy kibélelt és három oldalról+felülről letakart szobaketrec nagyon kényelmes kis fészek a kutyának, az enyémek jobban szeretik a kosaruknál.
Ami nagyon fontos, hogy indulás előtt sétáltassátok meg és fáradtan hagyjátok otthon.
Köszönöm a válaszokat!Elfogom olvasni a könyvet.
Egyébként igen,kölyök kutya.Azt a tanácsot is kaptam már,hogy mielőtt magára hagyom jól fárasszam le.Meg azt hiszem fogok neki venni valamilyen füstölt csontot vagy hasonlót amit az állateledel boltban lehet venni.Igazából igyekszem,hogy Én legyek a falkavezér.A kutyusnak lesz egy cica társasága is,nem tudom ez megkönnyíti-e a dolgot.A macskám amúgy nem könnyű eset,és igaz ő macska,de úgy hallgat rám mint egy kutya.A családban bárki szól neki,egyik fülén be a másikon ki...kivéve engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!