Szaporító vagy tenyésztő?
Én nem azt mondtam, hogy jó, de attól még szerintem nagyon nem mindegy, hogy valaki ezerrel szaporítja a kutyákat úgy, hogy semmi nem érdekli, csak a pénz vagy mondjuk a saját kutyájától szeretne egy almot, nem is a pénzért, hanem mert szeretne egy kiskutyát tőle. Eleve a kiskutyák minőségében is óriási különbség van annak ellenére is, hogy a különféle szűrések nincsenek meg az utóbbi esetben sem, mert nem egy túlhajszolt szülőgép az anyjuk, rendesen gondoskodnak mindannyiukról, nem akarják idő előtt elválasztani a kicsiket, satöbbi. Én nem érzem, hogy ezeket az embereket mindenféle mocsoknak kéne nevezni. Lehet értelmesen felvilágosítani, miért nem jó, amit csinálnak, de ugye ennek is inkább preventív jelleggel lenne értelme. Ezek nem rossz emberek, csak nincsenek képben.
Mielőtt még felmerülne, én nem csinálnék ilyet, nem is csináltam, viszont ilyen helyről van a kutyám, aki egyébként abszolút rendben van mentálisan és egészségileg így hét és fél évesen is és az egyik testvére is, akiről tudunk. Ettől még magamévá tettem az itt és máshol olvasottakat és az utódja rendes tenyésztőtől származó, mindenféle szűrésekkel felvértezett kiskutya lesz, mert attól még, hogy szerencsém volt, a továbbiakban inkább a kockázat minimalizálására törekszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!