Mi véleményetek a tenyésztőkről (kutya, macska)?
Egy rendes,tisztességes tenyésztő nem a pénzért csinálja!
Ismerek egy tenyésztőt és eléggé kikérdeztem amikor árakat,költségeket mondott,hogy sokszor mínuszba maradt és nem 10-20 ezer ft-al.Igazából maga a fajta is érdekel,de a költségekre is rákérdeztem. Valóban ha vki jól csinálja örül,ha nullára jön ki.
Ugyan is rengeteg szűrés,vizsgálat kell ahhoz,hogy almot hozzanak le a kutyáktól/macskáktól. Tenyéssz szemlén is meg kell felelni. Nézik az idegrendszert is.Hiszen ha bizonyos szitukban a kutya félelmet mutat vagy túlzott agressziót (fajtától függ) akkor az a kutya nem tenyészthető. És mindezek eléggé súlyos pénzek. Arról nem beszélve,hogy jó minőségű eledelt kap az anya kutya és a kölykök is. Gondold el pl 10 kölyköt beoltani 2x,chipezni és 3-4 hetes kortól pluszba minőségi puppy táppal etetni mennyi pénz,idő az? Rengeteg.Akkor kiállításra járni más országokba.Az sem kevés pénz.
És én nem sajnálnám egy lelkiismeretes tenyésztőtől a pénzt,hiszen tudom,hogy olyan kutyát veszek ami ízig vérig a fajta jellemben,külsőben,szőrminőségben,idegrendszerileg stabil.
Viszont ismerősöm szerint vannak olyan tenyésztők akik ugyan úgy járnak kiállításra, szűrést is csinálnak,de akkor sem úgy rakják össze a kutyákat,hogy jó legyen. Hiszen ismer törzskönyves totál ideggyenge kutyákat,akiknek a szőrminőségé pocsék és félős. Ez is azért,mert egyszerűen rossz volt a szuka vagy a kan,de akkor nem érdekelte őket.
Szóval nagyon körül tekintőnek kell lenni.
Szerintem próbáljatok ki több kutyasulit hátha vmelyik jobban használ.
Ezért kell jó helyről vásárolni kutyát,mert egyes fajták eléggé veszélyesek is lehetnek,ha gyenge az idegrendszer :/
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!