K.csongor kérdése:
Elég 1óra séta és egy nagy játék a labradoroknak?
Figyelt kérdés
2015. febr. 11. 19:08
2/4 anonim válasza:
Vagy elég, vagy nem, majd a kutya eldönti :)
3/4 anonim válasza:
Nos nekem Labim van, show vonal.. Ugye tudjuk, manapság túl nagynak tenyésztik őket, magyarán nem szikár kutyák, 40 kg-osak is simán lehetnek, anélkül, hogy túlsúlyosak lennének. Szóval hamar elfáradnak, nem úgy mint a munka vonal. Én hétvégén 3 órát sétáltatom, ha nincs más programunk (mind 2 nap, van hogy pénteken is), póráz nélkül. Magyarán 3 óráig csak fut, van hogy 3 napon keresztül, de a kettő a gyakoribb. Ebben annyira elfárad, hogy hét közben (hétfő-csütörtök, vagy hétfő-péntek) megelégszik 1-1,5 órás sétával (póráz nélküli!!) , és mellette tanítással, gyakorlással, játékkal. Ez összesen kb. 3 óra foglalkozást jelent hétköznap, 30 perc játék, 20 perc tanítás, 30 perc gyakorlás és mellette a séta ami általában 1 óra. Természetesen nem percre pontosan számolom, van hogy a séta elhúzódik vagy éppen a játék... Szóval a lényeg, hogy ennyivel boldogan él. Folyamatosan le van fárasztva. A pórázos séta szerintem nem fárasztaná így le, akkor már több kéne, mint 1 óra. Úgyhogy igen, elég neki. :) De csak akkor ha kétszer vagy háromszor egy héten (amikor neked megfelel) legalább dupla ennyit, de az se baj ha tripla ennyit mozog. De vannak lusta Labik és vannak energia bombák. De a nagy testük miatt azért hamar elfáradnak.
4/4 anonim válasza:
A séta - mármint a konkrét sétálós séta - a kutyának lemozgatás szempontjából nem sokat ér, inkább csak felfedezés, nézelődés, némi szocializáció.
Hogy ez, plusz a játék elég-e neki, azt biztos látod rajta. Lóg-e a nyelve, lefekszik-e a játék után, vagy úgy kell elrángatni, mert még pörögne másfél órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!