Seta kozben kolyokkutyam ragcsalni kezdi a porazt, es huzugalja. Lathatoan ez szamara jatek, am szamomra bosszanto. Hogyan neveljem le errol?
Az én borderem 1 éves elmúlt, de a mai napig csinálja, sosem tudtam teljesen leszoktatni róla, viszont ma már elég az is ha csúnyán nézek rá és azonnal abbahagyja. Gondolom idővel sikerül teljesen leszoktatni, hiszen ez is nagy haladás, de kutyasuliban valóban nem néz ki szépen, hogy amúgy jön láb mellett, nem feszül a póráz, csak közben szájában van és tépi. Bár állítólag ezért nem vonnak le pontot vizsgán, baromi zavaró.
Amúgy nekünk is az volt a leghatásosabb, hogy megrántottam a póráz, ráhajoltam a kutyára, mert ez ugye baromira be tudja őket frusztrálni, tehát elég hatásos, és halkan, de fenyegetően rászóltam, hogy "nem" vagy "fejezd be", utána mondtam, hogy "mehetsz" és többet a séta során nem csinálja. De elinduláskor minden alkalommal ezzel kezd...
Egyszerűen vedd ki a szájából és tiltsd meg neki. A NEM szót elég sokszor használhatja az ember. Hát meg kell neki tanítani, mit jelent.
Ne várd el, hogy elsőre, másodikra tudni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!