A kiskutyám állandóan láb alatt van. Folyamatosan a lábunkat rágcsálja, ha cip van rajtunk akkor is, ha papucs, zokni, akkor is, de a meztelen lábujjakat is nagyon szereti rágcsálni. Hogyan lehetne erről leszoktatni?
Mármint, ezt mikor csinálja? Ha mittomén, zokniban mennél a lakásban a-ból b-be, de nem tudsz tőle haladni, vagy mikor épp nyugalomban vagytok, ültök, álltok? Mennyi idős a kutya?
Előbbi esetben egyszerűen tovább kell menni. Ne félj attól, hogy rátaposol, mert ha egyszer megtörténik, akkor általában többször nem fog. xD A probléma megoldva. :D
Utóbbi esetben:
Én nagyon csúnyán ránéznék a kutyára, és rámorognék. Nekünk ennyi mindig elég volt ahhoz, hogy a kutya eltávolodjon tőlem, és nyugton hagyjon. Egy idő után rájön, hogy ezt a viselkedést mindig a morgás követi, és ilyenkor arrébb kell mennie. A legtöbb kutya viszont közel szeret lenni a gazdihoz, ezért ezt a cselekvést elhagyja.
De ezt egy csomó más módszerrel is lehet kezelni.
Kettes vagyok, a menet közbeni cibáláshoz tudok hozzászólni.
A kutya megérzi, ha óvatoskodsz vele. Én ezt a saját bőrömön tapasztaltam:
Párom mindig ugyanabban a tempóban ment, akár a lába alatt volt a kutya, akár nem. Ha rátaposott, úgy ment tovább, mintha mi se történt volna. Az eredmény: a kutya nem volt a lába alatt, nem ugrált fel rá, csak áhítattal imádta.
Én mindig kerülgettem a kutyát, ha elém ment, megtorpantam, óvatoskodtam, hogy jajj olyan pici, és ha rálépek, és ha véletlenül megrúgom... Eredmény: a kutya gyakran akadályozott az előrehaladásban, és nem egyszerűen felugrált rám, hanem dobbantott rajtam.
Mikor ezt sikerült felfognom, én is elkezdtem átgyalogolni rajta. Ma már nekem sincs a lábam alatt.
Ezt pofánrugással nem fogod tudni elintézni, sajnos itt is látszik, hogy az embereknek foggalmuk sincs arról, hogy hogyan is gondolkodik egy kutya és hogyan is lehet kezelni.
Írj mail a kovacstomi187@freemail.hu címre és lépésről lépésre és elmondom mi a teendő különböző viselkedésproblémáknál.
Egyébként meg akit érdekel a kutyázás, az Jan Fennel könyvet nyugodtan olvasson el, vagy menjen fel a népszigeti kutyasuli honlapjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!