Mit tegyek, hogy a kutyám engedje, hogy belecsöpögtessek a fülébe?
nem lehet lefogni, mert semmi értelme.
a kutya megutálta a fülcsepp szagát, a doboz látványát.
én így szoktam:
vágtam egy 4×4 cm-es szivacsot.
ráfolyattam a szert.
a kutya evés után ,mikor elfeküdt magától , elkezdem simogatni a fülét, ( a kutyák imádják ha belenyúlúnk a fülükbe, persze csak ha nem fáj nekik )
aztán előveszem a szivacsot ( ha megérzi a szagát a fülcseppnek ,lehet hogy elmegy, de semmi gond utánna kell menni )lehet,hogy először a sarokban éred utol :)
aztán belenyomni a szivacsot a fülébe ,és ott megnyomkodni kicsit, aztán a másik fület is, majd utánna megmasszírozni a fül alatti részt,ahogy a leírásban is szerepel.
ezt minden nap megismételni,és minden ilyen után dícséret,és jutifalat.
így később egy kellemes élménnyel köti össze a kutya a fülcseppet= fülmasszázs-simi-jutalomfalat.
lehet ,hogy lassan megy ,de beválik !!
Ha a kutyák általában jól motiválhatók étellel, játékkal: először ne cseppentsünk a fülébe, csak nyissuk ki a flakont, szagoltassuk meg vele, és rakjuk a füle közeléhez. Ha ezt nyugodtan eltűri, adjunk neki egy jutalomfalatot ( 1 szem táp, vagy a játéka egy pár percre) Ezt ismételjük mindaddig, míg a kutya össze nem köti a kettőt ( ha megengedi, hogy a flaska a fülénél legyen, azért jutalom jár) -így látja majd a kutya-. Következő lépésként közeledjünk a flaskával a füléhez, majd fogjuk meg a fülét. Ha ezt szépen tűri, jön is a jutalom. Következő lépésként flaska megszagoltatása (nyitott állapotban) utána lezárjuk a flaskát, közelítünk a füléhez, felemeljük a fülét, ( úgy ahogy tudnánk bele csepegtetni), és úgy csinálunk, mintha csepegtetnénk. Ha ezt jól tűri, ismét jutalom. Párszor gyakorolni kell ezt a kutyussal, de elég hamar megtanulják, utána pedig mehet élesben a dolog. Fontos, hogy csepegtetés előtt elhangozzon egy parancsszó, amit a kutya hozzáköt a dologhoz ( én kutyámnál az a "cseppentünk" szó volt).
Röviden, tömören ( így kellene véghez mennie): kutyus hívása a nevén, "cseppentünk" szó használata, flaska megszagoltatása, cseppentés, jutalom :)
Remélem, hogy érthetően leírtam.
Egy kutyakiképző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!