Ez csak egyszerű jóindulat vagy nem elég domináns?
A macskák általában nagyon hatékonyan tudnak kutyát nevelni. Szóval vélhetően azért nem próbálta meg elvenni tőle, mert tisztában volt vele, hogy úgysem sikerülne, vagy csak komoly sérülések árán :D
Egyébként mit jelent az, hogy egy kutya elég domináns? Mihez kell elég dominánsnak lennie?
Lehet csak a kenyér nem volt elég vonzó a kutyád számára, hogy „megvívjon” érte a macskával, pl. csonttal már lehet más lenne a helyzet.
A mi egyik előző kutyánk is nagyon előzékeny volt a macskákkal, ha kaptak maradék házi kosztot , azt közös tányérba kapták, általában megvárta míg a macskák jóllaknak.
Amúgy egy macskával szemben (sem) nem is kell neki dominánsnak lennie!
Köszönöm a válaszokat! Alapból örülök, hogy ilyen jóban vannak, csak nem tudtam, hogy ez normális-e...:)
És első válaszoló :már mégis miért ne adhatnék neki kenyeret?!Ha nem tudsz a kérdésemre értelmes választ adni, akkor minek írsz egyáltalán?
A macskák alap jellemükből fakadóan általában dominánsabbak a kutyáknál.
A macskafélék általában, és a házi macska is magányos vadász, nem falka állat, így nincs hierarchiához szokva.
Egy macska egészséges mentális fejlődéséhez elengedhetetlen az egójának a növelése, önbizalmának növelése, így tud kiegyensúlyozott életet élni.
Ezzel szemben a kutyák 99%-ának a követő magatartás okozza a kiegyensúlyozott életet, emberek között pedig 100%-ban az.
Így nincs rajta nyomás, felelősség a falkáért, az irányítás terhe, stb.
Kényelmesebb így neki.
Úgyhogy egy kutya meg egy macska kapcsolatában meglepő, ha a kutya a dominánsabb.
Erősebb lehet, de dominánsabb igen ritkán!
Még egy meglepően sajnos általános dolog.
Nem egyszer találkoztam már pl olyannal, hogy a macska halála után a kutya "megbolondult" a gazdái szerint.
Pedig csupán arról volt szó, hogy az emberek egyáltalán nem foglalkoztak semmiféle falkasorrenddel, mert viszonylagos békében éltek, vagy azt se tudták, mi az.
Egyedül a macska volt az, ami bármikor gondolkodás nélkül helyrerakta a kutyát.
És ehhez nem kell fizikai fölény.
(Ha kéne, akkor egy káj-t se tudna irányítani egy ember, márpedig tud...
Úgyhogy ehhez csak magabiztos fellépés, és tapasztalat kell.)
Szóval a macska halála után semmi kontroll nem maradt, plusz a gyász is gyengévé tette a kutya szemében az embereket, és következtek az egyre komolyabb balhék.
Egymástól függetlenül vagy 3 ilyenről is tudok, ahol kiderült, hogy ez történt!
Nálunk fordítva van.
Ha kajáról van szó, akkor a kutya megmorogja a macskát ha a közelébe megy, vagy beijeszt neki, ezért a macska arrébb megy.
Nem lehet, hogy volt már balhé a macskád és a kutyád között amiről nem tudsz és a macsek esetleg odacsapott a karmos mancsával a kutyának így a kutya tudja, hogy a macska sérülést okozhat neki?
Egyébként én is szoktam kenyeret adni nekik, bár a macska elég finnyás úgyhogy az a kutyának marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!