Mit csináljak? Szökik a kutyánk?
Teljesen új jelenség. Eddig nem volt ilyen probléma. Reggel ki engedem, hogy elvégezze a dolgát, amíg jelen vagyok csak vakaródzik, úgy csinál, mint aki hű de nagyon keresi a helyet a dolga elvégzéséhez. Közben hallom, hogy a kisfiaim ébredeznek, gyorsan beszaladok, hogy megnézzem őket, ez kb 2 másodperc. És a kutya már nincs sehol. Nem használ, büntetés, a szidás, semmi. Újból és újból megcsinálja.
Azt is tudom, hogy két kutyához szökik, akiket a gazdái kizárnak az utcára egész napra.
Ma pl, itt hagytam bezárva gyerekeket, hogy elmenjek megkeresni. Meg is találtam a főúton, hívtam, rámnézett és elfutott tőlem.
Egy éves kutya. Rendesen foglalkozunk vele. Naponta több órát játszunk, sétálunk vele. Most már teljesen tanácstalan vagyok.
" itt hagytam bezárva gyerekeket"
Te nem vagy normális!!!
Mást nem írok, ekkora hülyét! :(
Majd biztos írnak neked okosakat is, de ezen marhára kiakadtam.
És miért akadtál ki, valami magyarázat? Esetleg....
Le merem fogadni, ha azt írtam volna, hogy "szar...m le kutyát, ha elveszik, hát elveszik, vagy ha vemhesen tér haza, majd túladok a kutyákon.
Én lennék a legutolsó szemétláda, aki nem képes felelősen vigyázni a kutyára. Stb stb.
Igen, akkor is egy utolsó szemétláda lennél, ha szarnál a kutyára, mert minek az ilyennek kutya.
De az, hogy a gyerekeid bezárod...
Lehet, hogy okosak, de attól kigyulladhat a lakás, téged meg elüthet az autó.
Nem csak felelős állattartás, de felelős gyerekvállalás is létezik.
Illő lenne mindkettőről elgondolkodni, ha kutyád és gyereked is van.
Te azt gondolod, hogy milyen hosszú időre itt hagytam a gyerekeket hangsúlyozom.
LAKÓPARKBAN LAKUNK. NEM MAGYARORSZÁGI VISZONYLATBAN.
Teljesen felesleges (mellékesen bunkóság) lehülyézni valakit, aki nem megfelelően tájékozott!
Kedves kérdező!
A kutya " mozgatása" mit foglal magában?
El tudom képzelni hogy gyerekek mellett sok a kutya, de hát ugye az is egy "gyerek"..
Ugyanannyi foglalkozást ( ha nem többet) igényel, mint egy gyermek. A szocializáció hiánya, a nem megfelelő mennyiségű mozgás illetve a fegyelem hiánya , mind-mind okozhatják ezt a gondot.
Kemény kézzel kell fogni és ami a legfontosabb: le kell foglalni a kutyát szellemileg is! A fizikai aktivitás csak egy dolog, viszont akár hiszik akár nem ( sokan nem is tudják) minden kutyának megvan a maga feladata.
Nem kell ahhoz kutyaiskola, hogy az általam vállalt kutyát megneveljem. Ahhoz akarat, óriási nagy türelem, és következetesség kell!
Sok sikert ! :)
Köszönöm utolsó válaszoló, te legalább normális választ adtál. De találtam egy nagyon szuper kutyás csoportot, akik nagyon sokat segítettek a tanácsaikkal :)
Az a válaszoló, aki pedig ismeretlenül lehülyézett, biztosan a világ legtökéletesebb kutyatartója, ha van neki egyáltalán, a gyerekről nem is beszélve. De ez az Ő szegénységi bizonyítványa, ha csak ilyen szavakkal tud illetni másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!