A ti kutyáitok mennyire okos milyen vizsgáik vannak?
"gondolom nem látja mert vak hogy mennyi trükköt tud és mennyi munka lehetett abban hogy megtanította neki"
De, latom. Tudom, hogy nagy munka stb viszont nem nagy tudomany. Ertsd, ha van kitartasod, egy jol motivalhato kutyusnak nem nehez betanitani ezeket. Ettol a gazdaja nem lesz nagyobb kutyas szaki, mint az, akinek nem tud trukkoket a kutyaja, "csak" engedelmes barmilyen helyzetben. Sot, lehet olyan helyzet is, amikor az utobbihoz tobb tudas es kitartas kell akar a kutya termeszete, akar az eloelete miatt. Mellesleg, ha megnezed, az en kutyam munkavizsgas, megis azt irtam arra is, hogy nem nagy szam. Csak kellett egy jo kutya, egy halom penz, kis kitartas es egy jo kikepzo. Nem tartom magam ettol nagy szakembernek.
idézek : "Ez aranyos, de egy valódi nyomkövető kutyának sokévi és nagyon drága kiképzés kell, hogy pontosan úgy dolgozzon, akkor és úgy jelezzen, hogy azt az embercsapat értse is. Szóval tök kedves vagy, de ez nem így megy."
ez véletlen se cinikus válasz, de még nem is csak a kérdésre válaszol :) rávágnak egy ilyen választ holott még semmit nem tudnak a kutyájáról ? miért irigységből hogy az ő kutyája nem nyomkövető akkor másé se legyen az ? jó nem megyek bele jobban , mert felesleges, a falnak beszélhetek én de minek, pedig még durvább válaszokat is linkelhetnék én mert ez még azokhoz képest semmi.
A kérdező valóban nem túlérzékeny.
Simán egy hisztérika.
Azert valjuk be: a mentokutyas kerdes valoban kisse naivan hangzott. Foleg, hogy kb 5 perc guglizassal rengeteg informaciot talalhatott volna a temarol, raadasul mivel elvileg munkakutyazik, szinte biztosan van olyan ismerose, aki fel tudja vilagositani.
Mellesleg ez a kerdesek 90%-ara igaz. A legtobb kerdes olyan, hogy ha raszant volna minimalis idot es elolvasott volna par szakkonyvet, magatol is tudta volna a valaszt. Itt az oldalon rengeteg embernek segitettunk, ingyen es bermentve, ezt azert ertekelni kene es ha nem tetszik a valasz hangneme, akkor meg kell nezni a kerdest is.
Ha ez megnyugtat, az én kutyám csak az alapokat tudja :gyere, ül, áll, marad, nem, illetve szépen jön pórázon. A legnagyobb eredményünk tavaly, a helyi szépségversenyen 3. lett :) De nem ezért vagyok rá büszke, hanem mert normálisan viselkedett, nem acsarkodott és verekedett. Ez nekem elég, és mivel spicc, nagyon makacs és hamar elunja a munkát. De talán a következő kutyám 'okosabb' lesz és lesznek vizsgái is.
Én egyébként nem nagyon szoktam neveléssel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, inkább egészségügyi dolgokhoz szólok hozzá. És igen, nem vagyok mézes-mázos azzal a gazdával, aki a patkánymérget evett kutyáját tejjel akarja gyógyítani, vagy azt hiszi, hogy röntgenszemünk van és tudjuk, hogy mi baja lesz az elütött kutyának.
Egyébként én egyetemista vagyok és általában délelőtt érek rá kutyázni, esténként a GYIK szinte üde kikapcsolódás 6 óra labor vagy 2 óra agyleszívó szeminárium után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!