Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám ma agresszíven...

A kutyám ma agresszíven viselkedett az utcán egy idegen emberrel szemben, miféle agresszió lehet ez? Miért?

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos bullmasztiff ivartalanított tk-es szukám. Igen régóta szenvedünk attól, hogy idegen és ismerős emberekre állandóan felugrál, vagyis felakar ugrálni. Természetesen ezt nem hagytuk neki... 5 hónapos korában volt egy olyan szitu, amikor az utca túloldalán elment egy csapat ember, akik hangoskodtak, az egyik illető látványosan részeg volt...akkor a kutya megállt, kihúzta magát, mondhatni peckesen állt, borzolta a szőrét és megugatta őket. Akkor nem dicsértem meg őt, nem simogattam meg, csak rászóltam és mentünk tovább az én általam kijelölt úton. Más agresszív magatartást ez-eddig nem tanúsított. Velünk nem domináns.

Na de ami ma történt azt nem értem, és ezt szeretném megérteni, ezért kérlek benneteket, akik értetek a kutyákhoz, hogy magyarázzátok meg ezt:

Ma délelőtt kivittem a szokásos sétánkra, majd az út túloldaláról a buszmegállóba érkezett két idős nő, az egyik bottal ment (kb 70-80 éves lehetett), a másik (60-70) támogatta őt. Mikor meglátta őket az út túloldaláról átjönni, akkor felvette a büszke testtartást, borzolta a szőrét, ugatott,és húzott, ugrott volna rájuk (megtámadta volna őket). Így még nem viselkedett soha. Leültettem, megbüntettem a viselkedésért, bevallom kapott jócskán a pofonokból és kiabáltam is vele, majd szerencsénkre jött a busz és elvitte a két nénit akik bizonyára nagyon veszélyesnek néztek ki...

Mondanom sem kell, hogy a szokásos fél órás délelőtti sétánkból így alig negyed órás lett, mert egyből haza jöttünk.

A délutáni sétánknál is volt egy hasonló szitu, annyi különbséggel, hogy most egy más nemzetiségű nő jött át az úton, de a testtartást már felvette... megelőztem a bajt, egyből eltereltem a figyelmét egy falattal, leültettem, mikor elhaladt a nő, akkor odaadtam a falatot, és mentünk a másik irányba.

Mi lehet ez? Miért? Írjátok, ha tudjátok, és azt is, hogy mit tudok vele kezdeni?

2015. febr. 1. 19:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ja és nem vagyok farkas, így a jutalomfalatot alkalmazom is... :D
2015. febr. 1. 22:00
 12/13 anonim ***** válasza:
34%

Figyelj, ha valaki annyit ért a kutyákhoz mint te, az ne válogason a 'szimpi' és nem 'szimpi' sulik között, hanem vigye el oda, ahol többet tudnak nála, és tudnak is segíteni a problémáján. 10 hónaposan nincs tekintélyed a kutyád előtt - mi lesz később -, és szerinted a megoldás, élete végéig pórázon sétál, és osztod agresszióval.... Az durva ha le se sz*r még pórázon sem.....

Ismerősöm 54 kg-os kan rotija póráz nélkül sétálhat bárhol, egy hívásra a gazda lábánál van. Tudod, nevelés kérdése, és nem súly kérdése.

2015. febr. 1. 22:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Ilyen helyzetben szerintem sem kell jutalomfalatozni, de továbbra is az mondom, hogy ha ilyenkor kiabálsz és ütöd a kutyát, azzal azt kommunikálod a kutya felé, hogy félsz, vagy hogy azt akarod, hogy támadjon. Azt írod, mikor a nénik mellett elmentetek, már nem tudtad kizökkenteni. Erre mondtam, hogy nem is akkor kell, hanem már akár 20-30 m-re, mikor elkezd figyelni. A másik fontos dolog: ismételd ezt sokszor. Járjatok fel-alá a nénik előtt, akár 10-20x is, és mindig korrigálj, még mielőtt beindulna a kutya. Ez sokkal hatékonyabb lenne, mint a kiabálás vagy a pofon.
2015. febr. 2. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!