Póráz, és egyéb problémák, mit tegyek?
Unokatestvéremék a kutyája hozzánk került már lassan fél éve, mert ők nem tudják tovább tartani, különböző okok miatt. Igazából nem is ez a lényeg. A kutya egy közepes testű, 8 éves keverék szuka. Az a probléma vele hogy nagyon fegyelmezetlen. Séta közben rángat, tépi a pórázt. Aztán mikor nyílt terepen elengedem akkor mintha átkapcsolna, vagy nem is tudom, és csak rohan rohan..Ami önmagában nem gond. De ha találkozunk más kutyákkal akkor csak a póráz fogja vissza. Nem is tudom lenyugtatni, annyira felspannolja magát. Ilyenkor egyáltalán nem hallgat rám.
Szeretném ezekről leszoktatni, és megnevelni még amennyire lehetséges. A kora az, ami aggaszt! Ilyen korban mennyire lehetséges ez? Kutyaiskolába sajnos nem tudom elvinni, jelenleg nem tudnánk kifizetni.
Nagyon megköszönném a segítségeteket! :)
Igen, a kora miatt nem nagyon tanítható sajnos, de azért valamenyire. Ebben az esetben ajánlom a klikkert, ami hangos, és ezáltal felkelti a figyelmét. Szólisd a nevén, aztán klikker. Valamint tudasd vele, hogy TE vagy a főnök. Az ajtón MINDIG előbb te menj be, aztán ő. A tányérjából, mielőtt megeteted, tegyél úgy mintha te is abból ennél. Akkor tudja hgy te vagy a falkavezér. Aztán kezd fegyelemre tanítani, az alapokkal, hogy legalább figyeljen ráf (ül fekszik), és ha van kerted akkor előszőr, ott kicsit fáraszd le aztán menjetek el sétálni. TIPP: vegyél egy állítható nagyságú pórázt!
ÉÉÉs amikor mentek sétálni és húz a pórázzal, te kezdj el menni a másik irányba, így ő addig nem húz. Amikor meg elengeded, és nem jön vissza ugyanezt csináld, Menj el, persze ha nem veszi észre, ne hagyd ott :D remélem segíthettem valamit
Köszönöm mindkét választ!
Mint már említettem nincs lehetőségem kutyaiskolába vinni! Tehát nekem kell megoldanom a problémát! Akumi hiába írtad le ezeket..tisztában vagyok velük.
Az első válaszolónak köszönöm a hasznos tippeket!
Biztos nem lesz egyszerű menet, de kitartással sikerülhet. Hátha..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!