Lehetek férges a kutyától? (bőv. Lent)
Olvastam ,hogy kutyától ellehet kapni.Tegnap hoztunk egy kiskutyát kintre,agyon szeretgettem,agyon nyalt engem.Nem tudtam,hogy férges és bolhás csak később vettem észre.Hiába mostam kezet utána szerintem simán annak ellenére elkaphattam tőle.Gyenge az immunrendszerem szedek is rá gyógyszereket.Mennyi az esélye,hogy elkaptam?Ha elkapom tőle az mennyi idő míg kimutatkozik az emberen?Menjek el orvoshoz vagy vegyek gyógyszertárban valami tablettát magamnak?Vagy várjak míg kimutatkozik rajtam is?
Sajnos hipochonder vagyok szóval képes vagyok mindent túl parázni.Természetesen a kutyust is elvisszük állatorvoshoz :)
Na szóval valamelyik válaszban megint olyat olvastam,hogy :
(...) Persze... És te is szereted az állatokat, hisz támogatod ezt az alja, mocskos szaporító réteget. Ugyan már, legalább gerincet növessz, kérlek.
Erre csak annyit mondanák oktatgatós válaszokat nem kérek.Nem azt kérdeztem,hogy milyen gazda vagyok ,hanem,hogy ilyen esetben hogyan s miképp vannak a dolgok.a második,hogy miért támogatnám őket? Azért,mert oda adtak nekem egyet? És ha ők nem is ,de én igen is fogom őt féregteleníteni,beoltatni stb.Épp ez az,hogy én egyet elvittem és legalább én gondját viselem neki,ha már ők kevésbé törődtek volna a féregtelenítéssel stb.És attól,hogy most ő férges még nem fogom magamtól eldobni és akkor lesz majd vele ami lesz.Igen is törődök vele,foglalkozok vele,de most már figyelmesebb vagyok.szegény nem tehet róla.
De a kérdéshez visszatérve:Jövő héten visszük állatorvoshoz és mivel úgy gondolom az picit hosszú idő vettünk neki féregtelenítő tablettát.
Eddig nem vettem észre különösebb tüneteket,de majd meglássuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!